"Πότε πρέπει να αρχίσει το παιδί μου να μαθαίνει μία ξένη γλώσσα;" - AllYou.gr

Search

"Πότε πρέπει να αρχίσει το παιδί μου να μαθαίνει μία ξένη γλώσσα;"

Βάλε από νωρίς τα σωστά θεμέλια.

> ΠΑΙΔΙ ::
06 Οκτωβρίου 2015

Οι ξένες γλώσσες είναι ένα εφόδιο που όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν. Οι ξένες γλώσσες είναι εκείνες που δημιουργούν διαύλους επικοινωνίας και ανοίγουν -στην ενήλικη ζωή του παιδιού- δρόμους για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Πότε πρέπει όμως ένα παιδί να αρχίσει να μαθαίνει μια δεύτερη γλώσσα; Σύμφωνα με τη γνώμη πολλών εκπαιδευτικών ένα παιδί θα πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα περίπου στην ηλικία των 10 ετών. Τότε θα έχει αρχίσει να «εδραιώνεται» η πρώτη ξένη γλώσσα που αποφάσισε να μάθει. Συνήθως αυτή είναι είτε τα Αγγλικά, είτε τα Γαλλικά.

Μπορεί ένα παιδί να μπερδευτεί με τόσες γλώσσες; Οι εκπαιδευτικοί απαντούν όχι, σε αυτό το ερώτημα μιας και το παιδί είναι ήδη εξοικειωμένο με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και δεν πρόκειται ούτε να μπερδευτεί ούτε να αντιμετωπίσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το μόνο που επισημαίνουν είναι ότι αν κάποιο παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στην τάξη του Δημοτικού όπου βρίσκεται, καλό θα είναι οι γονείς να καθυστερήσουν λίγο ακόμη την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. 

Να θυμάσαι: Σίγουρα για τα παιδιά είναι δύσκολο να μάθουν να μιλούν και να γράφουν μια γλώσσα διαφορετική από εκείνη που βιώνουν καθημερινά. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να τα βοηθήσεις σε αυτή τους την προσπάθεια είναι να τα εφοδιάζεις με διάφορα ερεθίσματα, όπως να του βάζεις να ακούει μουσική από ένα CD στη γλώσσα που μαθαίνει, να του διαβάζεις παραμύθια ή να προμηθευτείς κόμικ και βιβλία που θα το βοηθήσουν να εξασκηθεί. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!