Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

"Πότε πρέπει να αρχίσει το παιδί μου να μαθαίνει μία ξένη γλώσσα;"

Βάλε από νωρίς τα σωστά θεμέλια.



Οι ξένες γλώσσες είναι ένα εφόδιο που όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν. Οι ξένες γλώσσες είναι εκείνες που δημιουργούν διαύλους επικοινωνίας και ανοίγουν -στην ενήλικη ζωή του παιδιού- δρόμους για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Πότε πρέπει όμως ένα παιδί να αρχίσει να μαθαίνει μια δεύτερη γλώσσα; Σύμφωνα με τη γνώμη πολλών εκπαιδευτικών ένα παιδί θα πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα περίπου στην ηλικία των 10 ετών. Τότε θα έχει αρχίσει να «εδραιώνεται» η πρώτη ξένη γλώσσα που αποφάσισε να μάθει. Συνήθως αυτή είναι είτε τα Αγγλικά, είτε τα Γαλλικά.

Μπορεί ένα παιδί να μπερδευτεί με τόσες γλώσσες; Οι εκπαιδευτικοί απαντούν όχι, σε αυτό το ερώτημα μιας και το παιδί είναι ήδη εξοικειωμένο με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και δεν πρόκειται ούτε να μπερδευτεί ούτε να αντιμετωπίσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Το μόνο που επισημαίνουν είναι ότι αν κάποιο παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στην τάξη του Δημοτικού όπου βρίσκεται, καλό θα είναι οι γονείς να καθυστερήσουν λίγο ακόμη την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. 

Να θυμάσαι: Σίγουρα για τα παιδιά είναι δύσκολο να μάθουν να μιλούν και να γράφουν μια γλώσσα διαφορετική από εκείνη που βιώνουν καθημερινά. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να τα βοηθήσεις σε αυτή τους την προσπάθεια είναι να τα εφοδιάζεις με διάφορα ερεθίσματα, όπως να του βάζεις να ακούει μουσική από ένα CD στη γλώσσα που μαθαίνει, να του διαβάζεις παραμύθια ή να προμηθευτείς κόμικ και βιβλία που θα το βοηθήσουν να εξασκηθεί. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department