ΑΥΤΗ είναι η Νο1 ασπίδα στις μαθησιακές δυσκολίες - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι η Νο1 ασπίδα στις μαθησιακές δυσκολίες

Πώς οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σου!

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Δεκεμβρίου 2015

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία, η τέχνη είναι σε θέση να βοηθήσει μαθητές με έλλειψη συγκέντρωσης ή σημαντικά κενά στα μαθήματα τους, να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στο σχολείο. 

Οι μελετητές εξέτασαν μαθητές σε διάφορα σχολείο σε όλη την Αγγλία, στα πλαίσια ενός προγράμματος με την ονομασία "Αrt Room". Τα παιδιά που επιλέχθηκαν (169 στο σύνολο) είχαν διαγνωσθεί με μαθησιακά προβλήματα και είχαν ανάγκη από συναισθηματικά υποστήριξη προκειμένου να βελτιωθούν. 

Τα παιδιά που πήραν μέρος στο πρόγραμμα -που περιελάμβανε ασχολία με την ζωγραφική, τις κατασκευές και τη μουσική- έδειξαν πρόοδο σε όλους τους τομείς και υπήρξε μείωση κατά 37% στις χαμηλές επιδόσεις τους, σύμφωνα με τους καθηγητές τους. Ακόμη, παρατηρήθηκε 41% μείωση των μαθητών με συναισθηματικά προβλήματα, 15% μείωση των προβλημάτων συμπεριφοράς, ενώ 24% των καθηγητών τόνισαν ότι βελτιώθηκε η γενική συμπεριφορά των μαθητών τους στη κοινωνία.

Οι ερευνητές σημείωσαν ακόμα ότι υπήρξε και μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, καθώς το 22% των συμμετεχόντων είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!