Το παιδί σου είχε πάθει διάσειση στο παρελθόν; ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις - AllYou.gr

Search

Το παιδί σου είχε πάθει διάσειση στο παρελθόν; ΑΥΤΑ πρέπει να προσέξεις

Για πόσο καιρό "κινδυνεύει"; 

> ΠΑΙΔΙ ::
29 Δεκεμβρίου 2015

Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Psychophysiology, τα παιδιά που έχουν υποστεί διάσειση εμφανίζουν βλάβες στην εγκεφαλική λειτουργία και τη νοητική επίδοση περίπου δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό τους.

Στην έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις συμμετείχαν 30 παιδιά, ηλικίας 8-10 ετών, που ήταν ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες. Δεκαπέντε από τα παιδιά επιλέχθηκαν δύο χρόνια μετά από διάσειση λόγω τραυματισμού, ενώ τα υπόλοιπα δεν είχαν παρόμοιο ιστορικό. Οι ερευνητές παρατήρησαν τις ικανότητες απομνημόνευσης των παιδιών, καθώς και αν προσέχουν ή αν συγκρατούν την αντίδρασή τους, όταν αυτό τους ζητείται. Επιπλέον, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε ηλεκτρικά σήματα ενώ τα παιδιά υποβάλλονταν σε ορισμένα νοητικά τεστ, ώστε να μετρήσουν την επίδοση του εγκεφάλου κάθε παιδιού.

Όσα παιδιά είχαν ιστορικό διάσεισης παρουσίασαν χειρότερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης, προσοχής και ελέγχου των παρορμήσεων. Η επίδοση που είχε υποστεί βλάβη αντικατόπτριζε τις διαφορές στα ηλεκτρικά σήματα των παιδιών που είχαν υποστεί διάσειση. Επίσης, στα παιδιά με ιστορικό διάσεισης, όσα είχαν τραυματιστεί σε πιο μικρή ηλικία είχαν τις μεγαλύτερες ελλείψεις.

Οι ερευνητές τονίζουν την πιθανότητα για δια βίου συνέπειες στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική ζωή σε παιδιά που έχουν υποστεί διάσειση σε μικρή ηλικία.

Πηγή: infokids.gr

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!