Η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί ΚΑΙ το... βάρος των βρεφών - AllYou.gr

Search

Η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί ΚΑΙ το... βάρος των βρεφών

Μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο! 

> ΠΑΙΔΙ ::
21 Μαρτίου 2016

Πολλές από τις γεννήσεις ελλιποβαρών βρεφών θα μπορούσαν αποφευχθούν, εάν μειωνόταν η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ειδικοί συνέλεξαν από 12 ευρωπαϊκές χώρες στοιχεία από περισσότερες από 74.000 γεννήσεις, την περίοδο 1994-2011. Διαπίστωσαν η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την γέννηση ελλιποβαρών βρεφών. Μάλιστα, παρατήρησαν πώς κάθε μείωση της συγκέντρωσης των μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων (τα οποία καταλήγουν στον ατμοσφαιρικό αέρα από διάφορες πηγές, όπως οι ρύποι των οχημάτων), θα μείωνε κατά 22% τον αριθμό των γεννήσεων βρεφών με χαμηλό σωματικό βάρος. 

Τι να κάνεις για να μειώσεις τον κίνδυνο; Επειδή -προφανώς- είναι λίγο ανέφικτο να... αλλάξεις πόλη (ή και χώρα), για να αποφύγεις τους εξωτερικούς ρύπους, καλό είναι προσπαθήσεις να περιορίσεις αυτούς που βρίσκονται... εντός των τειχών. Φρόντισε, λοιπόν, να μην καπνίζει κανείς μέσα στο σπίτι ή στους χώρους όπου πηγαίνεις με το παιδί. 

Συντάκτης

Summer in the city

Βουτιές με στιλ! Αυτά είναι τα πιο hot μπικίνι της αγοράς

Φέτος, το καλοκαίρι θα είσαι η πιο stylish της παραλίας!

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!