Είναι υπερκινητικό ή απλά ζωηρό; - AllYou.gr

Search

Είναι υπερκινητικό ή απλά ζωηρό;

5 τρόποι για να το καταλάβεις! 

> ΠΑΙΔΙ ::
28 Μαρτίου 2016

Το παιδί σου δεν σταματά να τρέχει, να κάνει φασαρία και γενικά... δεν στέκεται πουθενά; Όχι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι υπερκινητικό. Ενδέχεται απλώς να είναι πιο ζωηρό από το μέσο όρο των συνομίλικών του. Πώς μπορείς να διαχωρίσεις την υπερκινητικότητα από την... ζωηράδα; Αυτά είναι 5 χαρακτηριστικά των υπερκινητικών παιδιών: 

1. Δεν μπορούν να ελέγξουν την κινητικότητά τους: Τα υπερκινητικά παιδιά δεν μπορούν να περιορίσουν την κινητική δραστηριότητά τους, ακόμα κι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, για παράδειγμα στην ώρα του μαθήματος. 

2. Κάνουν ανήσυχο ύπνο: Τα παιδιά με υπερκινητικότητα συνήθως έχουν και ανήσυχο ύπνο (βλ. στριφογυρνάνε στο κρεβάτι τους συνεχώς).

3. Έχουν πιο αργή ανάπτυξη: Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υπερκινητικά παιδιά είναι η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας..

4. Έχουν δυσκολία στη συγκέντρωση: Η προσοχή των υπερκινητικών παιδιών αποσπάται πάρα πολύ εύκολα, πράγμα που δεν συναντάται στα ζωηρά παιδιά.

5. Είναι ευερέθιστα: Τα υπερκινητικά παιδιά είναι συνήθως πιο επιθετικά και θυμώνουν πιο εύκολα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!