Πονάει η κοιλιά του; ΑΥΤΑ φταίνε - AllYou.gr

Search

Πονάει η κοιλιά του; ΑΥΤΑ φταίνε

Αποκωδικοποίησε τα σημάδια!

> ΠΑΙΔΙ ::
10 Αυγούστου 2016

Διαρκώς παραπονιέται (με λόγια ή με... κλάματα) ότι πονάει η κοιλιά του; Το κοιλιακό άλγος μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. Για να αναγνωρίσεις ποια είναι η πηγή του κακού, καλό είναι να παρατηρήσεις τα συμπτώματα που το συνοδεύουν. Συγκεκριμένα: 

1. Κολικοί: Συμβαίνουν τον τον πρώτο μήνα της ζωής των βρεφών. Συνοδεύονται από κλάμα και κάμψη των ποδιών προς την κοιλία.

2. Γαστρεντερίτιδα: Εκτός από τον πόνο, συνοδεύεται και από εμετούς και διάρροιες, ενώ είναι πιθανόν να συνυπάρχει πυρετός.

3. Δυσκοιλιότητα: Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να συνοδεύεται από πόνο κατά την κένωση, που μπορεί να συνοδεύεται από παρουσία μικρής ποσότητας αίματος.

4. Σκωληκοειδίτιδα: Ξεκινά με διάχυτο κοιλιακό πόνο, ο οποίος αργότερα μπορεί να εντοπίζεται στο δεξιό κάτω τεταρτημόριο της κοιλιάς και ενδέχεται να συνοδεύεται από εμετούς και πυρετό. 

5. Τραυµατισµός στην κοιλιά: Ο πόνος ενδέχεται να συνοδεύεται από εξωτερικό τραυματισμό. 

6. Εντερική απόφραξη: Στις περισσότερες περιπτώσεις εκδηλώνεται με κοιλιακό άλγος, εμετούς και διάρροια, στην οποία εμφανίζεται πρόσμιξη αίματος και βλέννας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!