Το παιδί σου είναι ατίθασο; ΑΥΤΟΣ είναι ένας λόγος για να είσαι αισιόδοξη - AllYou.gr

Search

Το παιδί σου είναι ατίθασο; ΑΥΤΟΣ είναι ένας λόγος για να είσαι αισιόδοξη

Μπορεί να γίνει ο επόμενος... Bill Gates! 

> ΠΑΙΔΙ ::
15 Αυγούστου 2016

Μεγαλώνεις ένα τρομερά ατίθασο παιδί; Κάνε λίγη υπομονή γιατί, σύμφωνα με έρευνα, αυτή η απείθαρχη συμπεριφορά του μπορεί στο μέλλον να το κάνει... πλούσιο.

Επιστήμονες από τρία Πανεπιστήμια (University of Luxembourg, University of Illinois at Urbana-Champaign και Free University of Berlin) αξιολόγησαν μια ομάδα 12χρονων παιδιών το 1968, βάσει της συμπεριφοράς και του οικονομικού τους στάτους. Σαράντα χρόνια μετά, το 2008, οι επιστήμονες επανεκτίμησαν τα άτομα αυτά για να δουν αν η παιδική συμπεριφορά τους είχε καμία σχέση με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα ως ενήλικες. Τι διαπίστωσαν; Πώς τα άτομα που ήταν πιο ατίθασα στα παιδικά τους χρόνια ήταν εκείνα με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα τους και τις υψηλότερες οικονομικές απολαβές. 

Πού οφείλεται αυτό το παράδοξο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ορισμένα χαρακτηριστικά των ατίθασων παιδιών, όπως το θράσος, μπορεί στο μέλλον να τα οδηγήσουν σε πιο "σκληρές" και άρα αποδοτικές διεκδικήσεις σε ό,τι αφορά στην επαγγελματική τους εξέλιξη και τις οικονομικές απολαβές τους. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!