Μύγα το τσίμπησε; - AllYou.gr

Search

Μύγα το τσίμπησε;

Είτε ήταν μύγα, είτε σφήκα, είτε μέλισσα, ΑΥΤΑ πρέπει να κάνεις! 

> ΠΑΙΔΙ ::
28 Ιουνίου 2016

Εκεί που έπαιζε ανέμελα στην παιδική χαρά, άρχισε να ξύνεται ή -ακόμα χειρότερα- να... ουρλιάζει, γιατί κάτι το τσίμπησε; Τα δήγματα και τα τσιμπήματα εντόμων μπορεί να προκαλέσουν τοπικό ερεθισμό στο δέρμα, που συνήθως υποχωρεί μετά από μια ημέρα, χωρίς φαρμακευτική θεραπεία

Κατά τα άλλα, για να το ανακουφίσεις τον πόνο και την ενοχλητική φαγούρα, κάνε τα παρακάτω: 

Αν πρόκειται για τσιμπήματα κουνουπιών, ψύλλων και κοριών: Επάλειψε την περιοχή με λοσιόν καλαμίνης, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των γεννητικών οργάνων.

Αν πρόκειται για τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα: Βρέξε ένα πανί με κρύο νερό και πίεσέ το πάνω στην περιοχή του τσιμπήματος για να μειώσεις τον πόνο και το πρήξιμο.

Σε κάθε περίπτωση, ΠΡΙΝ εφαρμόσεις οποιοδήποτε φάρμακο ή σπιτικό... γιατροσόφι, καλό είναι να ενημερώσεις τον παιδίατρο. Αν η φαγούρα είναι έντονη, το πιθανότερο είναι ότι θα σου υποδείξει κάποια αλοιφή κορτιζόνης ή κάποιο αντιισταμινικό σκεύασμα. Επιπλέον, ζήτησε τη γνώμη του σε περίπτωση που το τσίμπημα μολυνθεί (θα το καταλάβεις από το κοκκίνισμα και το πρήξιμο), καθώς ενδέχεται να πρέπει να αντιμετωπισθεί με αντιβιοτικά φάρμακα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!