Σου ζητάει επίμονα παγωτό; ΜΗΝ του το αρνηθείς - AllYou.gr

Search

Σου ζητάει επίμονα παγωτό; ΜΗΝ του το αρνηθείς

...αλλά πρόσεξε ΑΥΤΑ! 

> ΠΑΙΔΙ ::
19 Ιουλίου 2016

Το παγωτό είναι αναμφησβήτητα μια από τις αγαπημένες «λιχουδιές» των παιδιών, την οποία ζητούν καθημερινά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Από την άλλη, οι γονείς προσπαθούν συχνά να περιορίσουν την κατανάλωσή του, προκαλώντας πολλές φορές τσακωμούς και αντιπαραθέσεις.

Στην πραγματικότητα, και σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή γλυκίσματα, το παγωτό μπορεί να αποτελέσει μια σχετικά πιο «ελαφριά» επιλογή επιδορπίου, προσφέροντας παράλληλα σημαντικές ποσότητες πολύτιμων θρεπτικών συστατικών για τα παιδιά, όπως για παράδειγμα πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και λιποδιαλυτές βιταμίνες. Βέβαια, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως εκτός από τα παραπάνω ευεργετικά συστατικά, το παγωτό περιέχει επίσης ζάχαρη και λιπαρά, ειδικότερα δε, όταν σε αυτό προστίθενται υλικά όπως κομμάτια σοκολάτας, μπισκότα, ξηροί καρποί, καραμέλα ή διάφορα σιρόπια.

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε πως τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν ένα μικρό παγωτό 1-2 φορές την εβδομάδα, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου. Όσον αφορά στο είδος του παγωτού, θα ήταν καλό να προτιμώνται απλές επιλογές, χωρίς πολλά επιπρόσθετα υλικά ή επικαλύψεις σοκολάτας.

Ακόμη, καλή εναλλακτική αποτελούν το παγωμένο γιαούρτι, οι γρανίτες και τα σορμπέ φρούτων, που διαθέτουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Τέλος, όταν υπάρχει η δυνατότητα, το σπιτικό παγωτό υπερτερεί σημαντικά, καθώς έτσι μπορείτε να επιλέξετε εσείς το είδος, την ποιότητα και την ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!