Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Παιδικές φατσούλες στα social: Λέμε like- με 5 προϋποθέσεις

Όταν έχεις παιδάκι, μοιράζεσαι μαζί του μοναδικές στιγμές. Και ναι, αυτή είναι η –υπέροχη- ζωή σου και θέλεις να το μάθει όλος ο κόσμος. Χμ, ίσως όχι όλος. 



Δεν θέλεις να το κρύβεις πίσω από ανακατεμένα μαλλιά, «μαγικά» φίλτρα ή αστεία applications.  Από την άλλη, ακούς πολλά, φοβάσαι και δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις την ασφάλεια του παιδιού σου. Οκ, όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, χρειάζεται και εδώ ένα μέτρο. Η τεχνολογία είναι εθιστική, μας παρασύρει και το μέτρο χάνεται μέχρι να πεις facebook.    

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:​

1. Μην ανεβάζεις φωτογραφίες άλλων παιδιών- έχουν μαμά να το κάνει, αν θέλει. Και εάν το ζουζούνι σου είναι αγκαλιά με τον Πετράκη, ο Πετράκης τι φταίει; Η φωτογραφία θα ανέβει μόνο εάν συναινέσει η μαμά του.​

2. Μην κάνεις αναφορές στο σχολείο του παιδιού. Και κατά συνέπεια, στον γυμναστικό σύλλογο όπου μαθαίνει μπάλα, στη σχολή χορού, στο φροντιστήριο, στο ωδείο. Φτάσατε, για παράδειγμα, στη σχολή χορού. Πόσο απαραίτητο είναι να κάνεις check in; Ας μην διαρρέουμε πληροφορίες που δεν ξέρουμε ποιος θα τις διαβάσει.

3. Όχι γυμνά σώματα. Το παιδί με το βρακάκι, η μικρή με το μαγιό ή με τα παπάκια μέσα στο αφρόλουτρο. Αχ, πόσο χαριτωμένα! Not. Η εικόνα που για σένα είναι αγνή και αμόλυντη, για κάποιον άλλον είναι απλά τροφή για ανώμαλες σκέψεις και πράξεις. 

4. Μην γράφεις το επώνυμο του παιδιού. Ξέρουμε όλοι ότι είναι ο ταλαντούχος Γιωργάκης, ετών 10, αλλά το επώνυμο ας το αφήσουμε απ’ έξω. Ας έχει και ο Γιωργάκης το μυστήριό του!

5. Μην ανεβάζεις φωτογραφίες όταν το παιδί δεν θέλει να τον δουν. Γενικά ή ειδικά.  

Τα social media είναι τέλεια, και εδώ που τα λέμε, χωρίς παιδικές φατσούλες δεν θα ήταν το ίδιο. Αρκεί να ξέρουμε πού φτάνουν τα όρια και να μην τα ξεπερνάμε. Τουλάχιστον στα παιδιά μας το χρωστάμε. Like; 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department