Παιδικές φατσούλες στα social: Λέμε like- με 5 προϋποθέσεις - AllYou.gr

Search

Παιδικές φατσούλες στα social: Λέμε like- με 5 προϋποθέσεις

Όταν έχεις παιδάκι, μοιράζεσαι μαζί του μοναδικές στιγμές. Και ναι, αυτή είναι η –υπέροχη- ζωή σου και θέλεις να το μάθει όλος ο κόσμος. Χμ, ίσως όχι όλος. 

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Απριλίου 2017

Δεν θέλεις να το κρύβεις πίσω από ανακατεμένα μαλλιά, «μαγικά» φίλτρα ή αστεία applications.  Από την άλλη, ακούς πολλά, φοβάσαι και δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις την ασφάλεια του παιδιού σου. Οκ, όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, χρειάζεται και εδώ ένα μέτρο. Η τεχνολογία είναι εθιστική, μας παρασύρει και το μέτρο χάνεται μέχρι να πεις facebook.    

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:​

1. Μην ανεβάζεις φωτογραφίες άλλων παιδιών- έχουν μαμά να το κάνει, αν θέλει. Και εάν το ζουζούνι σου είναι αγκαλιά με τον Πετράκη, ο Πετράκης τι φταίει; Η φωτογραφία θα ανέβει μόνο εάν συναινέσει η μαμά του.​

2. Μην κάνεις αναφορές στο σχολείο του παιδιού. Και κατά συνέπεια, στον γυμναστικό σύλλογο όπου μαθαίνει μπάλα, στη σχολή χορού, στο φροντιστήριο, στο ωδείο. Φτάσατε, για παράδειγμα, στη σχολή χορού. Πόσο απαραίτητο είναι να κάνεις check in; Ας μην διαρρέουμε πληροφορίες που δεν ξέρουμε ποιος θα τις διαβάσει.

3. Όχι γυμνά σώματα. Το παιδί με το βρακάκι, η μικρή με το μαγιό ή με τα παπάκια μέσα στο αφρόλουτρο. Αχ, πόσο χαριτωμένα! Not. Η εικόνα που για σένα είναι αγνή και αμόλυντη, για κάποιον άλλον είναι απλά τροφή για ανώμαλες σκέψεις και πράξεις. 

4. Μην γράφεις το επώνυμο του παιδιού. Ξέρουμε όλοι ότι είναι ο ταλαντούχος Γιωργάκης, ετών 10, αλλά το επώνυμο ας το αφήσουμε απ’ έξω. Ας έχει και ο Γιωργάκης το μυστήριό του!

5. Μην ανεβάζεις φωτογραφίες όταν το παιδί δεν θέλει να τον δουν. Γενικά ή ειδικά.  

Τα social media είναι τέλεια, και εδώ που τα λέμε, χωρίς παιδικές φατσούλες δεν θα ήταν το ίδιο. Αρκεί να ξέρουμε πού φτάνουν τα όρια και να μην τα ξεπερνάμε. Τουλάχιστον στα παιδιά μας το χρωστάμε. Like; Ακολούθησε το allyou στο Instagram!