10 υπέροχες ιδέες για να φτιάξεις μια λίστα παιδικής ευτυχίας - AllYou.gr

Search

10 υπέροχες ιδέες για να φτιάξεις μια λίστα παιδικής ευτυχίας

Η γονική συμμετοχή θεωρείται απαραίτητη.

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν έχεις βάλει τη μητρότητα στον αυτόματο πιλότο. Νοιάζεσαι πραγματικά για το παιδί σου και το φροντίζεις. 
Αυτό που θέλεις πιο πολύ απ’ όλα, εκτός από την υγεία του, είναι να διανύσει μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Πόσο σημαντικό αλήθεια είναι αυτό.

Καμιά φορά όμως μπερδεύεσαι, δεν βρίσκεις τον σωστό τρόπο να το κάνεις, ή οι δυσκολίες της ζωής σε αποπροσανατολίζουν. 
Είναι λογικό, και μην έχεις ενοχές. Μπορείς όμως να φτιάξεις, και γιατί όχι, να γράψεις μια λίστα ευτυχίας, και να την ακολουθείς όσο πιο πιστά μπορείς:

1. Αποδέξου το παιδί σου και τη μοναδικότητά του. Σαν αυτό δεν υπάρχει άλλο σε όλο τον κόσμο.

2. Βάλε όρια και κανόνες στη διαπαιδαγώγησή του. Τα έχει απόλυτη ανάγκη για να νιώθει ασφαλές.

3. Μάθε του να αγαπά τον εαυτό του και να πιστεύει σε αυτόν. Σε έχει ανάγκη στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησής του.

4. Μάθε του να είναι ο εαυτός του σεβόμενο τους γύρω του, με ευγένεια και όχι με έπαρση. 

5. Μετάδιδέ του τις θετικές σου σκέψεις και την αισιοδοξία σου. Η θετική στάση ζωής μαθαίνεται όσο μεγαλώνουμε και αποτελεί ισχυρό όπλο στην φαρέτρα μας.

6. Σύστησέ του την Τέχνη και την ανεμελιά. Πηγαίνετε μαζί σε ένα μουσείο, χαζέψτε πίνακες, ακούστε μουσική, δείτε μια ωραία παράσταση, κάντε μια βόλτα με τα ποδήλατα ή γιόγκα παρέα, οργανώστε ένα πικ νικ στο πάρκο, πηγαίνετε για σκι! Αυτές οι στιγμές θα είναι οι αναμνήσεις του από την παιδική του ηλικία.

7. Φτιάξε ένα κουτί αναμνήσεων. Με φωτογραφίες σας, εισιτήρια από το θέατρο ή έναν αγώνα, ένα καλτσάκι, ένα ζιπουνάκι, το πρώτο του μολύβι... Όταν μεγαλώσει θα το εκτιμήσει πολύ αυτό το μαγικό κουτί.

8. Άστο να κάνει λάθη, να πέσει, και να σηκωθεί. Έτσι του μαθαίνεις τη ζωή. 

9. Μάθε του πόσο σημαντική είναι η φιλία στη ζωή μας. Ενθάρρυνέ το να κάνει καινούριους φίλους και βάλε στη ζωή σας και τους δικούς σου. Η αίσθηση αυτού του κύκλου φίλων χαρίζει στο παιδί την αυτονομία και την αυτοπεποίθηση.

10. Άνοιγε βήμα-βήμα το δρόμο προς την ανεξαρτησία. Σήμερα μαθαίνει να βάζει μόνο του τα παπούτσια, αύριο θα πάρει μόνο του μια σημαντική απόφαση, την επομένη θα πάρει ένα σακίδιο, θα πει αντίο και θα ξεκινήσει την περιπέτεια της ανεξάρτητης ζωής του. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!