3 μυστικά για να μην γίνει κακομαθημένο  - AllYou.gr

Search

3 μυστικά για να μην γίνει κακομαθημένο 


Όταν η ευθύνη είναι καθαρά των γονιών

> ΠΑΙΔΙ ::
18 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Του προσφέρεις τα πάντα, δεν του λείπει τίποτα, εκτός ίσως από την πειθαρχία. Όχι αυτή δεν την έχεις προσφέρει στο παιδί σου και τώρα αναρωτιέσαι «μα, πώς βγήκε έτσι κακομαθημένο;».

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα παιδιά δεν γεννιούνται κακομαθημένα αλλά γίνονται. Είναι μια βασική πληροφορία που πρέπει να καταχωρήσει στο μυαλό του κάθε γονιός. 

Δύσκολο, καθώς μετά από αυτό θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι για όλα τα κακά των παιδιών μας, εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι. Και ενώ είναι τόσο ωραίο και τρυφερό να είσαι μαμά ή μπαμπάς, αυτή τη ευθύνη των πραγμάτων, βρε παιδί μου, πολύ βαριά σου πέφτει.

Μην αφήνεις τον χρόνο να περνά. Άλλαξε πλεύση, συνεννοήσου με τον σύντροφό σου, και ακολουθήστε κοινή παιδαγωγική μέθοδο. 

Τα βασικά που πρέπει να κάνετε είναι:    

1. Να βάλετε στο παιδί σας όρια. Δεν είναι καταπίεση, είναι μια μέγιστη ανάγκη τους. 

2. Να θέσετε περιορισμούς και κανόνες, αλλά και να είστε συνεπείς με αυτούς. Όχι μία λέμε, μία ξελέμε. Μην περιμένεις μετά το παιδί να σας πάρει στα σοβαρά.

3. Να λέτε Όχι όταν πρέπει. Δεν είναι εύκολο ούτε για εσάς ούτε βέβαια για εκείνα. Πρέπει όμως να τους το πείτε, και να το εννοείτε.

Μπορεί η αγάπη και η φροντίδα να είναι τα μαγικά συστατικά που έχουν ανάγκη τα παιδιά, εάν όμως απουσιάζουν τα όρια και οι κανόνες, το παιχνίδι έχει χαθεί. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!