5 τρόποι να απασχολήσεις το παιδί στην κουζίνα - AllYou.gr

Search

5 τρόποι να απασχολήσεις το παιδί στην κουζίνα

Πες αλεύρι, η μανούλα μαγειρεύει.

> ΠΑΙΔΙ ::
20 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πριν λίγες μέρες άκουσα μια μαμά να λέει ότι για να μαγειρέψει με την ησυχία της δίνει στο παιδί της το τάμπλετ για να το απασχολεί. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι το παιδί είναι... 10 μηνών. Ευχαριστώ.

Δηλαδή, δεν θα μπορούσε, ας πούμε, να του βάλει παιδικά τραγουδάκια να ακούει; Λέω εγώ τώρα.

Προσωπικά, έβαζα την κόρη μου στον πάγκο δίπλα μου από μωρό κιόλας. Να βλέπει, να πιάνει, να μιλάμε. Φυσικά και είχα αναπτύξει ικανότητα ταχυδακτυλουργού. Από τη μια έκοβα τα λαχανικά από την άλλη ήμουν αλέρτ να την πιάσω στον αέρα σε περίπτωση που έπεφτε. Δεν έπεσε ποτέ.

Φυσικά και αυτό σημαίνει ένα παιδί μέσα στις σάλτσες, τα αλεύρια κλπ κλπ και μια κουζίνα κόλαση. Αλλά και ποιοτικός χρόνος με το παιδί σου, και όχι παρκάρισμα. 

Τι μπορείς να κάνεις για να απασχολήσεις το παιδί όσο μαγειρεύεις; 

1. Έχεις πάρει παιδικό σετ κουζίνας, ποδίτσα, γαντάκια, σκουφάκι, και το ντύνεις σεφ. Δεν υπάρχει καλύτερο παιχνίδι από αυτό. 

2. Του βάζεις κάτω στο χαλί της κουζίνας κατσαρολικά, παιδικά ή και κανονικά, και παίζει.

3. Του ζητάς να σε βοηθήσει. Να πλύνει φρούτα και λαχανικά, να γεμίσει ένα μπολ, να βγάλει το γάλα από το ψυγείο, εύκολα και ακίνδυνα πράγματα.

4. Βάζεις παιδικά τραγουδάκια που μιλάνε για λαχανικά και τραγουδάτε παρέα.

5. Εάν είναι μεγαλύτερο παιδί, του αναθέτεις περισσότερες δραστηριότητες μέσα στην κουζίνα ή το αφήνεις στην άλλη μεριά του πάγκου ή στο τραπέζι να δημιουργήσει κάτι δικό του, με τη φαντασία του. Μπορεί να τρώγεται. Μπορεί και όχι. Μήπως και στο δικό σου φαγητό το ίδιο δεν ισχύει; Ακολούθησε το allyou στο Instagram!