5 τρόποι να αποκτήσει αίσθηση του χιούμορ - AllYou.gr

Search

5 τρόποι να αποκτήσει αίσθηση του χιούμορ

Απαραίτητο εφόδιο στη ζωή του.

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εάν εσύ ή/ και ο μπαμπάς του έχετε αναπτυγμένο αυτό το σπουδαίο προσόν, είναι βέβαιο ότι και το παιδί ερχόμενο σε επαφή μαζί σας, θα αποκτήσει την αίσθηση του χιούμορ. 

Τι πιο ωραίο από ένα παιδί (και κατόπιν ενήλικα) που είναι ευφυής και ευχάριστος στην παρέα, και που πάνω απ’ όλα αυτοσαρκάζεται; Άσε που το χιούμορ σε σώζει σε πολλές καταστάσεις, στα δύσκολα κυρίως, όταν έρχεται να σε κάνει να τα δεις αλλιώς και να τα ελαφρύνεις.

Για να βοηθήσεις το παιδί σου να εκφραστεί μέσα από το χιούμορ:

1. Μην διστάζεις να εκφράζεσαι μπροστά του- εξάλλου εάν είσαι άνθρωπος με χιούμορ, αυτό το χαρακτηριστικό δεν σε εγκαταλείπει ποτέ. 
Να είσαι σίγουρη ότι το παιδί από πολύ μικρό ακόμα, σε ακούει, τσεκάρει αντιδράσεις και σε κοπιάρει. 
2. Κάθε φορά που το παιδί λέει κάτι πραγματικά έξυπνο και αστείο, δώσε έμφαση και μην το προσπερνάς. Είναι μεγάλη επιβεβαίωση να γελάνε οι γονείς σου με τα αστεία σου.
3. Πού και πού βρίσκε αστεία περιστατικά ή εικόνες μέσα στην καθημερινότητά σας. Π.χ. ενώ κάθεστε στο μετρό, μπαίνει ένας κύριος και σε συνδυασμό με την αφίσα πίσω του δημιουργεί μια αστεία εικόνα. Μοιραστείτε το διακριτικά, χωρίς βέβαια να θιχτεί ο κύριος.
4. Βλέπετε ταινίες με χιούμορ, διαβάστε αστεία βιβλία, ακούστε αστεία τραγούδια. Το χιούμορ υπάρχει παντού αρκεί να θέλουμε να το δούμε.
5. Διαχώρισε το χιούμορ από την πλάκα. Το πιο εύκολο είναι για ένα παιδί να πει ένα ανέκδοτο που ίσως άκουσε στο σχολείο. Το ανέκδοτο μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο ή κρύο, αλλά το παιδί να σκάει στα γέλια. Μα επιθεώρηση στο θέατρο μπορεί να έχει πλάκα, όχι όμως και εκλεπτυσμένο χιούμορ. 

   
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!