"Μαμά, σου υπόσχομαι ότι δεν θα το ξανακάνω!" - AllYou.gr

Search

"Μαμά, σου υπόσχομαι ότι δεν θα το ξανακάνω!"

Εσύ, πόσες φορές το έχεις ακούσει; 

> ΠΑΙΔΙ ::
07 Ιανουαρίου 2015

Τα παιδιά πολλές φορές, αν όχι όλες, έχουν την πρόθεση να κρατήσουν την υπόσχεσή τους, το λόγο τους, όπως λέγαμε κάποτε… Και ναι, είναι σίγουρα πως θα την τηρήσουν.

Και ναι, είναι πολύ σημαντικό να  το κάνουν. Σε άλλες εποχές, ο λόγος ίσχυε σαν συμβόλαιο! Έπρεπε να τον τηρήσεις και να κάνεις αυτά που έπρεπε. Ούτε χαρτιά, ούτε συμβόλαια.. Από τότε βέβαια, έχει κυλίσει πολύ νερό στ’ αυλάκι!

Να θυμάσαι: 

1. Αρκετές φορές δίνουμε και εμείς «το λόγο» μας στα παιδιά για κάτι, όμως δεν τον τηρούμε πάντα. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να μάθουμε: είναι προτιμότερο να δώσουμε κάποια άλλα απάντηση – όπως, θα το σκεφτώ, δεν ξέρω ακόμα, θα εξαρτηθεί- παρά να δώσουμε μια δεσμευτική απάντηση. Τα παιδιά αντιγράφουν συμπεριφορές και δικαίως αναρωτιούνται γιατί και αυτά δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα, να μην τηρούν τις υποσχέσεις τους.

2. Το δεύτερο, είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να μην υπόσχονται πράγματα που είναι πολύπλοκα, μακροχρόνια και δύσκολα. Ας αρχίσουν με τα απλά. Έτσι, μεγαλώνοντας και συνειδητοποιώντας τι σημαίνει να δώσω υπόσχεση για κάτι, θα είναι σε θέση να υποσχεθούν πιο σημαντικά πράγματα και να τα τηρήσουν.

3. Αν υποσχεθούν κάτι που νομίζουμε ότι δεν είναι σε θέση ακόμα να τηρήσουν –γιατί δεν έχουν την ωριμότητα να το κάνουν-  λέμε ευγενικά «θα προτιμούσα να το έλεγες λίγο διαφορετικά: θα προσπαθήσω να το κάνω. Αυτό είναι πιο εύκολο».

4. Αποφύγετε να δέχεστε υποσχέσεις που περιέχουν τις λέξεις: για πάντα, όλα, όλοι, κάθε, και τέτοιου τύπου δηλώσεις! Μετατρέψτε τις με τον παραπάνω τρόπο σε μια ρεαλιστική –για την ηλικία του- υπόσχεση. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε το παιδί να καταλάβει ότι η υπόσχεση είναι κάτι πολύ σημαντικό και την δίνουμε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από σκέψη και όχι παρορμητικά, κάτι  που θα καταλάβει μεγαλώνοντας.

Θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να μην υπόσχεσαι κάτι, παρά να μην το τηρήσεις.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!
ΑΣΚΗΣΗ

3 τρόποι να γυμναστείς παρέα με τον καλό σου

Ναι, μπορείτε να έρθετε πιο κοντά κάνοντας γυμναστική.
FASHION NEWS

O James Franco σκηνοθετεί την Gigi Hadid και το... κάνει σωστά!

Το γνωστό μοντέλο παρουσιάζει την νέα συλλογή της από μπότες, σε συνεργασία με το brand Stuart Weitzman
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

10 φορές που η Heidi Klum πέρασε το Halloween σε άλλο επίπεδο

Μια αναδρομή στις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις, έτσι για να πάρεις έμπνευση.
ΥΓΕΙΑ

Πως να ξεχωρίσεις τη γρίπη από το κρυολόγημα

Μάθε να διαβάσεις σωστά τα σημάδια όταν τα πρώτα αψού κάνουν την εμφάνιση τους.