5 λόγοι που οι εργαζόμενες μητέρες μεγαλώνουν πιο ευτυχισμένα παιδιά - AllYou.gr

Search

5 λόγοι που οι εργαζόμενες μητέρες μεγαλώνουν πιο ευτυχισμένα παιδιά

Απενεχοποίηση τώρα!

> ΠΑΙΔΙ ::
22 Ιανουαρίου 2015

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αποφασίζουν να μείνουν στο σπίτι και να εγκαταλείψουν την καριέρα τους προκειμένου να εστιάσουν στην φροντίδα των παιδιών τους. Οι ειδικοί, βέβαια, εδώ και χρόνια διαφωνούν για το κατά πόσο το να αφήσουμε τη δουλειά μας είναι απαραίτητα ο «σωστός» τρόπος για να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά. Αντίθετα, πιστεύουν ότι οι εργαζόμενες γυναίκες όχι μόνο είναι πιο ευτυχισμένες αλλά μεγαλώνουν και πιο χαρούμενα και υγιή παιδιά. Μήπως λοιπόν να επιλέξεις να μείνεις στο γραφείο;

1. Οι εργαζόμενες γυναίκες είναι θετικά πρότυπα για τα παιδιά τους. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να συνειδητοποιήσουν από μικρή ηλικία ότι ο ρόλος της γυναίκας δεν είναι να μεγαλώνει παιδιά στο σπίτι, αλλά να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, ακριβώς όπως και οι μπαμπάδες. Οι μαμάδες που δουλεύουν εμπνέουν τα παιδιά τους να σκεφτούν για τη δική τους καριέρα και να βρουν ισορροπία στη ζωή τους.

2. Οι εργαζόμενες μητέρες μεγαλώνουν πιο ανεξάρτητα παιδιά. Τα παιδιά που δεν έχουν συνέχεια τη μητέρα τους μαζί τους στο σπίτι μαθαίνουν να είναι πιο ανεξάρτητα, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να μην έχουν ανασφάλεια με τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

3. Οι μαμάδες που δουλεύουν έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι μαμάδες που κάθονται στο σπίτι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη και να επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά τους.

4. Οι εργαζόμενες μητέρες νιώθουν λιγότερη πίεση. Μοιάζει οξύμωρο, όμως δεν είναι. Μπορεί η δουλειά να δημιουργεί περισσότερες ευθύνες, όμως μια γυναίκα που δεν προγραμματίζει την κάθε της μέρα λόγω της δουλειάς της, έχει λιγότερη αυτοπεποίθηση στο να διαχειριστεί τις καθημερινές απαιτήσεις της μητρότητας. Οι γυναίκες που λείπουν από το σπίτι, διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους και περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.

5. Τα παιδιά με εργαζόμενες μητέρες είναι καλύτεροι μαθητές. Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση, οι στατιστικές έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά με εργαζόμενες μητέρες έχουν καλύτερη ακαδημαϊκή πορεία από τα υπόλοιπα. Μάλιστα, οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι, τα παιδιά που μεγαλώνουν με μαμάδες που δεν δουλεύουν, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!