Το τι τρώει το παιδί σου είναι σημαντικό. Αλλά μήπως το παρακάνεις με τα "μη"; - AllYou.gr

Search

Το τι τρώει το παιδί σου είναι σημαντικό. Αλλά μήπως το παρακάνεις με τα "μη";

Βάλε όριο στις διατροφικές απαγορεύσεις. 

> ΠΑΙΔΙ ::
31 Αυγούστου 2015

Είναι πολύ σημαντικό να ξεφορτωθείτε από το ντουλάπι σας τα ανθυγιεινά φαγητά, τα λεγόμενα «junk food». Αν συνηθίζετε να έχετε στο ντουλάπι σας τέτοιου είδους τρόφιμα, αλλά απαγορεύετε στο παιδί σας να τα καταναλώσει, τότε θα του δημιουργήσετε «εμμονές».

Αυτό που κυρίως χρειάζονται τα παιδιά είναι μια ευρεία γκάμα από υγιεινές τροφές, από τις οποίες θα μπορούν να διαλέξουν, συνεπώς δεν θα χρειάζεται να τους απαγορεύσετε κάτι. Γενικά, υποστηρίζεται ότι η απαγορευμένη πρόσβαση επικεντρώνει την προσοχή του παιδιού στις απαγορευμένες τροφές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την επιθυμία του να προμηθεύεται και κυρίως να καταναλώνει τέτοιου είδους τροφές, αναφέρει η Μαρία-Χριστίνα Αλεξοπούλου, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Αν εσείς ως γονείς προσφέρετε στο παιδί σας τα υγιεινά τρόφιμα σε καθημερινή βάση και τα μη αποδεκτά αραιά και πού, τότε όλο και λιγότερο θα νιώθει την ανάγκη να καταναλώνει τα τελευταία. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει όλη η οικογένεια να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.

Επίσης, ο υπερβολικός γονικός έλεγχος στο θέμα της διατροφής καλλιεργεί στο παιδί την ανικανότητα να αναπτύξει και να εξασκήσει αυτοέλεγχο στο υπερβολικό φαγητό. Ο γονικός έλεγχος είναι αρνητικά συνδεδεμένος με την ικανότητα των παιδιών της προσχολικής και σχολικής ηλικίας να ρυθμίζουν από μόνα τους την πρόσληψη τροφής. Το φαγητό θα πρέπει να είναι διασκέδαση και ανταμοιβή. Είναι ευθύνη σας να προμηθεύετε το παιδί σας με κατάλληλες τροφές και του παιδιού σας να αποφασίσει πότε και πόση ποσότητα θα φάει. Τα γεύματα πρέπει να είναι ευχάριστα και άνετα: τα παιδιά που γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται επειδή τους επιβάλλετε να φάνε αυτό που θέλετε εσείς, δεν σέβονται το φαγητό τους και εσείς ως γονείς δεν καταφέρνετε τίποτα.

Πηγή: infokids.gr

 

 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.