Το τι τρώει το παιδί σου είναι σημαντικό. Αλλά μήπως το παρακάνεις με τα "μη"; - AllYou.gr

Search

Το τι τρώει το παιδί σου είναι σημαντικό. Αλλά μήπως το παρακάνεις με τα "μη";

Βάλε όριο στις διατροφικές απαγορεύσεις. 

> ΠΑΙΔΙ ::
31 Αυγούστου 2015

Είναι πολύ σημαντικό να ξεφορτωθείτε από το ντουλάπι σας τα ανθυγιεινά φαγητά, τα λεγόμενα «junk food». Αν συνηθίζετε να έχετε στο ντουλάπι σας τέτοιου είδους τρόφιμα, αλλά απαγορεύετε στο παιδί σας να τα καταναλώσει, τότε θα του δημιουργήσετε «εμμονές».

Αυτό που κυρίως χρειάζονται τα παιδιά είναι μια ευρεία γκάμα από υγιεινές τροφές, από τις οποίες θα μπορούν να διαλέξουν, συνεπώς δεν θα χρειάζεται να τους απαγορεύσετε κάτι. Γενικά, υποστηρίζεται ότι η απαγορευμένη πρόσβαση επικεντρώνει την προσοχή του παιδιού στις απαγορευμένες τροφές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την επιθυμία του να προμηθεύεται και κυρίως να καταναλώνει τέτοιου είδους τροφές, αναφέρει η Μαρία-Χριστίνα Αλεξοπούλου, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Αν εσείς ως γονείς προσφέρετε στο παιδί σας τα υγιεινά τρόφιμα σε καθημερινή βάση και τα μη αποδεκτά αραιά και πού, τότε όλο και λιγότερο θα νιώθει την ανάγκη να καταναλώνει τα τελευταία. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει όλη η οικογένεια να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.

Επίσης, ο υπερβολικός γονικός έλεγχος στο θέμα της διατροφής καλλιεργεί στο παιδί την ανικανότητα να αναπτύξει και να εξασκήσει αυτοέλεγχο στο υπερβολικό φαγητό. Ο γονικός έλεγχος είναι αρνητικά συνδεδεμένος με την ικανότητα των παιδιών της προσχολικής και σχολικής ηλικίας να ρυθμίζουν από μόνα τους την πρόσληψη τροφής. Το φαγητό θα πρέπει να είναι διασκέδαση και ανταμοιβή. Είναι ευθύνη σας να προμηθεύετε το παιδί σας με κατάλληλες τροφές και του παιδιού σας να αποφασίσει πότε και πόση ποσότητα θα φάει. Τα γεύματα πρέπει να είναι ευχάριστα και άνετα: τα παιδιά που γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται επειδή τους επιβάλλετε να φάνε αυτό που θέλετε εσείς, δεν σέβονται το φαγητό τους και εσείς ως γονείς δεν καταφέρνετε τίποτα.

Πηγή: infokids.gr

 

 

 

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!
ΑΣΚΗΣΗ

3 τρόποι να γυμναστείς παρέα με τον καλό σου

Ναι, μπορείτε να έρθετε πιο κοντά κάνοντας γυμναστική.
FASHION NEWS

O James Franco σκηνοθετεί την Gigi Hadid και το... κάνει σωστά!

Το γνωστό μοντέλο παρουσιάζει την νέα συλλογή της από μπότες, σε συνεργασία με το brand Stuart Weitzman
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

10 φορές που η Heidi Klum πέρασε το Halloween σε άλλο επίπεδο

Μια αναδρομή στις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις, έτσι για να πάρεις έμπνευση.
ΥΓΕΙΑ

Πως να ξεχωρίσεις τη γρίπη από το κρυολόγημα

Μάθε να διαβάσεις σωστά τα σημάδια όταν τα πρώτα αψού κάνουν την εμφάνιση τους.