Skip to main content

SEX

Άνδρες vs Γυναίκες: Πόσο διαφορετικά βιώνουμε τον οργασμό;

Διάβασε τα ποσοστά...



Το ότι οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν σε αρκετά σημεία όταν μιλάμε για το σεξ είναι γνωστό. Γιατί, λοιπόν, το καυτό κεφάλαιο «οργασμός» να αποτελεί εξαίρεση;

Έτσι, σε ενημερώνουμε ότι μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, παρουσιάζει άλλη μία, πολύ βασική και αισθητή διαφορά ανάμεσα στον τρόπο που τα δύο φύλα βιώνουν τον οργασμό.

Πέρα από ήδη γνωστές διαφορές ως προς το χρόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί με τα προκαταρκτικά, τη σεξουαλική πράξη ή την αυτοϊκανοποίηση, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα έκαναν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις που αφορούν στη συχνότητα του οργασμού στα δύο φύλα.

Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι οι άνδρες έχουν πιο συχνά οργασμό όταν κάνουν σεξ με έναν οικείο σύντροφο. Συγκεκριμένα, το «ποσοστό επιτυχίας» στην περίπτωση αυτή αγγίζει το συντριπτικό 85,1%.

Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 62,9%. Αυτό που σημειώνουν, όμως, οι ερευνητές είναι πως ο γυναικείος οργασμός έχει μεγαλύτερη «ποικιλία» από τον ανδρικό, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σεξουαλικές προτιμήσεις της γυναίκας και πιθανόν τελικά να μην σχετίζεται τόσο άμεσα από την οικειότητα που αισθανόμαστε για τον σεξουαλικό μας παρτενέρ. Αυτό κι αν είναι έκπληξη...

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, βασίστηκε σε στοιχεία της ετήσιας δημοσκόπησης Singles in America, στην οποία συμμετείχαν 2.850 εργένηδες Αμερικανοί ηλικίας 21 ετών και άνω.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα