Άνδρες vs Γυναίκες: Πόσο διαφορετικά βιώνουμε τον οργασμό; - AllYou.gr

Search

Άνδρες vs Γυναίκες: Πόσο διαφορετικά βιώνουμε τον οργασμό;

Διάβασε τα ποσοστά...

> SEX ::
15 Μαϊου 2016

Το ότι οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν σε αρκετά σημεία όταν μιλάμε για το σεξ είναι γνωστό. Γιατί, λοιπόν, το καυτό κεφάλαιο «οργασμός» να αποτελεί εξαίρεση;

Έτσι, σε ενημερώνουμε ότι μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, παρουσιάζει άλλη μία, πολύ βασική και αισθητή διαφορά ανάμεσα στον τρόπο που τα δύο φύλα βιώνουν τον οργασμό.

Πέρα από ήδη γνωστές διαφορές ως προς το χρόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί με τα προκαταρκτικά, τη σεξουαλική πράξη ή την αυτοϊκανοποίηση, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα έκαναν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις που αφορούν στη συχνότητα του οργασμού στα δύο φύλα.

Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι οι άνδρες έχουν πιο συχνά οργασμό όταν κάνουν σεξ με έναν οικείο σύντροφο. Συγκεκριμένα, το «ποσοστό επιτυχίας» στην περίπτωση αυτή αγγίζει το συντριπτικό 85,1%.

Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 62,9%. Αυτό που σημειώνουν, όμως, οι ερευνητές είναι πως ο γυναικείος οργασμός έχει μεγαλύτερη «ποικιλία» από τον ανδρικό, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σεξουαλικές προτιμήσεις της γυναίκας και πιθανόν τελικά να μην σχετίζεται τόσο άμεσα από την οικειότητα που αισθανόμαστε για τον σεξουαλικό μας παρτενέρ. Αυτό κι αν είναι έκπληξη...

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, βασίστηκε σε στοιχεία της ετήσιας δημοσκόπησης Singles in America, στην οποία συμμετείχαν 2.850 εργένηδες Αμερικανοί ηλικίας 21 ετών και άνω.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!