Skip to main content

SEX

ΕΤΣΙ θα δώσεις το φιλί της ζωής στην ετοιμοθάνατη σχέση σου

Ανανέωση τώρα!


Φύλλις Νικολάου

Έχεις χάσει τη διάθεσή σου για σεξ; Συγκεντρώσαμε τους 5 καλύτερους τρόπους για να σου έρθει ξανά η όρεξη για νύχτες γεμάτες έρωτα!

1. Βρες το σημείο Χ

Για να εκτονώσεις την ένταση που δημιουργείται κάθε φορά που μιλάς με το σύντροφό σου για το όχι-και-τόσο-ικανοποιητικό σεξ που κάνετε, φτιάξε ένα χάρτη με τα μέρη του σώματός σου που θες να αγγίζει περισσότερο. Φτιάξε λοιπόν κι εσύ έναν τέτοιο χάρτη και κύκλωσε τις περιοχές του σώματός σου, στις οποίες θέλεις να δείξει την περισσότερη προσοχή ο σύντροφός σου. Κάτι ακόμα: κάν’ το όπως η Μόνικα στα «Φιλαράκια» κι αρίθμησε κάθε περιοχή και δείξε στον καλό σου ποιο σημείο θες να διεγερθεί πρώτο, δεύτερο, τρίτο κ.λπ.

2. Άνοιξε το Kama Sutra

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα τονίζει πόσο σημαντικό είναι να διευρύνεις τους (σεξουαλικούς) ορίζοντές σου πέρα από την ιεραποστολική στάση. Οι ερευνητές ρώτησαν περίπου 2.000 ενήλικες για την πιο πρόσφατη σεξουαλική τους εμπειρία και βρήκαν ότι το 81% των γυναικών ανέφεραν ότι φτάνουν σε οργασμό μετά από στοματικό σεξ σε αντίθεση με το 66% που φτάνει σε οργασμό αποκλειστικά με τη σεξουαλική πράξη. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι όσο περισσότερους τύπους διέγερσης βιώνεις -με το στοματικό σεξ να παραμένει η καλύτερη εμπειρία- κατά τη διάρκεια της συνουσίας τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να έρθεις σε οργασμό.

3. Δώσε του τα ηνία

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να στρέψουν την προσοχή του συντρόφου τους στο στήθος τους, γιατί πολλές φορές εκείνος δεν ξέρει πώς να τις αγγίξει σωστά σε αυτό το σημείο. Τώρα που πλέον έχει αποδειχθεί  ότι οι θηλές συνδέονται με την περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με το αίσθημα ικανοποίησης, ήρθε λοιπόν η ώρα και για τους άντρες να βελτιώσουν την τεχνική τους. Οι άντρες αγγίζουν τις συντρόφους τους έτσι όπως θέλουν να τους αγγίζουν εκείνες: γρήγορα και δυνατά, τονίζουν οι απανταχού σεξολόγοι. Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Να ζητήσεις από τον καλό σου να χαϊδέψει το στήθος σου αργά και απαλά.

4. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου

Αν θες ο σύντροφός σου να σε ικανοποιεί κάθε φορά, πρέπει να αναλάβεις κι εσύ δράση. Αν αγγίζεις τον εαυτό σου με τον ίδιο τρόπο εδώ και χρόνια, μάλλον πρέπει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Διάλεξε μια περιοχή που συνήθως δεν της δίνεις σημασία και πειραματίσου. Όταν ανακαλύψεις μια καινούργια αίσθηση που σου αρέσει, δείξε στο σύντροφό σου πώς να την επαναλάβει.

5. Παίξε εγκεφαλικά

Στις μακροχρόνιες σχέσεις, οι γυναίκες διεγείρονται σεξουαλικά δυσκολότερα από τους άντρες. Πρόκειται για αυτό  που ονομάζουν οι ειδικοί «αυθόρμητη σεξουαλική επιθυμία». Αυτή είναι η ισχυρή παρόρμηση, που συνήθως οδηγεί τους άντρες να έχουν σεξουαλική διάθεση, ανεξάρτητα από την εκάστοτε περίσταση. Πολλές γυναίκες, ειδικά αν είναι χρόνια παντρεμένες, δεν βιώνουν συχνά αυτές τις παρορμήσεις της στιγμής.Αλλά υπάρχει πάντα τρόπος να αλλάξεις την κατάσταση. Οι γυναίκες μπορούν να ενεργοποιήσουν άμεσα τη σεξουαλική επιθυμία τους αν αρχίσουν να δραστηριοποιούνται σωματικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ανοιχτή στη σωματική οικειότητα, ακόμα κι αν το μυαλό σου σκέφτεται πολλά -και πιθανότατα άσχετα με το σεξ- πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, το μυαλό σου θα συγχρονιστεί με το σώμα σου, ειδικά αν οι περιοχές ικανοποίησής σου δέχονται περισσότερη προσοχή από ένα σύντροφο που ξέρει πώς να σε διεγείρει, επομένως κάνει τη λίμπιντό σου να χτυπά κόκκινο.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στην Πάρο με τους γιους της

Ποιοι φίλοι τους βρίσκονται μαζί τους στο νησί;

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;