Skip to main content

SEX

4 τρόποι να επιστρέψει για τα καλά το σεξ στην καθημερινότητα της σχέσης σας

Τι να κάνετε για να το βρείτε ξανά



Όταν είσαι σε σχέση για καιρό, είναι σύνηθες η συχνότητα στο σεξ να φθίνει με την πάροδο του χρόνου, μιας που οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας πάντα βρίσκουν τρόπο να εισβάλουν ακόμη και στην κρεβατοκάμαρά μας. Η έλλειψη συχνότητας στο σεξ μπορεί φυσικά να οφείλεται και σε μια δυσκολία επικοινωνίας στη σχέση, αλλά και στην έλλειψη επαρκούς όρεξης, το σίγουρο είναι όμως στο ότι μπορεί να φέρει σύντομα προβλήματα στη σχέση και την οικειότητα που βιώνετε εντός αυτής.

Βεβαίως, αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που σε ενδιαφέρει και διατηρείς το κίνητρο για σεξ, μπορείς σίγουρα να το επαναφέρεις. Αυτοί είναι 4 τρόποι προς αυτή την κατεύθυνση.

Εντόπισε το αίτιο με τον σύντροφό σου

Πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή, οφείλουμε να εντοπίσουμε τους λόγους που συμβαίνει κάτι ή στην προκειμένη, δεν συμβαίνει. Επικοινώνησε λοιπόν στον σύντροφό σου την ανησυχία σου για την έλλειψη σεξ και προσπαθήστε από κοινού να βρείτε τους λόγους που αυτή έχει επικρατήσει στη σχέση σας.

Ενίσχυσε τη μεταξύ σας οικειότητα

Το σεξ όταν είσαι καιρό σε σχέση δεν είναι κάτι ενστικτώδες που αποσυνδέεται από την οικειότητα και την τρυφερότητα που νιώθεις με τον σύντροφό σου. Η έντονη σωματική επαφή, οι αγκαλιές, το κράτημα χεριών και τα τρυφερά και παθιασμένα φιλιά πρέπει να είναι πάντα κομμάτι της σχέσης, όσα χρόνια κι αν περνούν, αφού αυτά ενισχύουν και την όρεξη για σεξ.

Βάλτε πρόγραμμα!

Πολλές φορές η έλλειψη σεξ στη σχέση προκύπτει όταν δεν υπάρχει επαρκής χρόνος. Εφόσον όμως υπάρχει πρόγραμμα στη δουλειά σας, είναι εύκολο να κανονίσετε από πριν στο σχεσιακό σας πρόγραμμα και το σεξ. Και έτσι θα το βρείτε σιγά σιγά.

Μην αποφεύγετε τις συζητήσεις

Το βασικότερο πρόβλημα των σύγχρονων ζευγαριών είναι ότι αντί να επικοινωνούν, όταν προκύπτει ένα πρόβλημα, προτιμούν να το αγνοήσουν, με τη σκέψη ότι «θα περάσει». Ακόμα όμως και όταν δεν υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα, είναι σημαντικό να τσεκάρει ο ένας τον άλλο και να διατηρείται η ειλικρινής επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, πράγμα που ενισχύει έτσι τον δεσμό του και τη θέληση για περισσότερη τρυφερότητα και σεξ.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας