Skip to main content

SEX

Με ποιους τρόπους ενισχύουν την υγεία μας τα φιλιά;

Κι όμως, ένα φιλί είναι πολύ περισσότερα από όσα νόμιζες



Το φιλί είναι η πρώτη εκδήλωση του έρωτα, μια μαγευτική στιγμή για ένα ζευγάρι κατά την οποία ο χρόνος σταματά και η ανάμνηση του πρώτου φιλιού της ζωής μας μένει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά. Το φιλί είναι όμως και ένα εξαιρετικό μέσο ενίσχυσης της υγείας μας με τρόπους που συχνά δεν φανταζόμαστε. Να μερικοί από αυτούς.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το φιλί διεγείρει την παραγωγή σάλιου, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων και άλλων επιβλαβών ουσιών. Επιπλέον, μπορεί να μας εκθέσει σε μικρόβια, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δημιουργώντας αντισώματα.

Καίει θερμίδες

Ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να είναι μια μέτρια καρδιαγγειακή άσκηση. Εμπλέκει διάφορους μύες του προσώπου, καίει θερμίδες και μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Ανακουφίζει από το άγχος

Το φιλί ενεργοποιεί την απελευθέρωση ορμονών για καλή αίσθηση όπως οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη. Αυτές οι ορμόνες βοηθούν στη μείωση των επιπέδων του στρες και προάγουν τη χαλάρωση.

Προωθεί το δέσιμο

Το φιλί αυξάνει την παραγωγή ωκυτοκίνης, γνωστής και ως «ορμόνη της αγάπης». Αυτή η ορμόνη βοηθά στην προώθηση των συναισθημάτων εμπιστοσύνης και συναισθηματικής οικειότητας, ενισχύοντας τον δεσμό μεταξύ των ατόμων.

Βελτιώνει τη διάθεση

Η απελευθέρωση ενδορφινών κατά το φιλί λειτουργεί ως φυσικός ενισχυτής της διάθεσης, συμβάλλοντας σε συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας.

Ενισχύει την αυτοεκτίμηση

Ένα στοργικό φιλί μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε επιθυμητοί, ελκυστικοί και επιθυμητοί, ενισχύοντας έτσι την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Το φιλί έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση λόγω των ηρεμιστικών και χαλαρωτικών επιδράσεων που παράγει.

Δυναμώνει τους μυς του προσώπου

Το φιλί περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων μυών του προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του orbicularis oris (του μυός γύρω από το στόμα). Το τακτικό φιλί μπορεί να τονώσει και να ασκήσει αυτούς τους μυς.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της