Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχάρι παστιτσάδα

Μια παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη Κέρκυρα.


Γεωργία Κοντού

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/2 κιλό μακαρόνια Νο5

500 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (passata)

3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 κ.σ. πελτέ

1,5 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

1/3 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/3 κ.γ. κανέλα

1/3 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

4-5 μπαχάρια

1/2 κ.γ. αλάτι

Βάζουμε το μισό από το λάδι να κάψει σε φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε τα κομμάτια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να πάρει λίγο χρωματάκι και να μαραθεί.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε το μάτι.

Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι ζεστό νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1,5-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κάπου κάπου.

Όταν το κρέας κοντεύει να γίνει, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τους. Μέσα τους ρίχνουμε τη σάλτσα με το μοσχάρι και τα ανακατεύουμε.

Σερβίρετε με μπόλικο τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα ξερή).

Είναι μία παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη Κέρκυρα που φημίζεται και για την κουζίνα της. Γίνεται το ίδιο πετυχημένη και με κόκκορα αντί για μοσχάρι. Γρήγορα στην κουζίνα σας λοιπόν να τη δοκιμάσετε. Καλή σας όρεξη. 

Πηγή: Ditucook.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας