Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΣ είναι ο τρόπος για να νικήσεις τη μοναξιά

Ναι, υπάρχει...



Σε δύο ξεχωριστές έρευνες που έγιναν σε ένα χρόνο από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι επιστήμονες κατέληξαν σε μία μέθοδο που μπορεί να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να αντιμετωπίσει τη μοναξιά.

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να αποδέχονται όλες τις κοινωνικές προσκλήσεις, να δημιουργήσουν ένα «κοινωνικό ημερολόγιο», να συναντάνε ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα και να περιμένουν ότι κάτι καλό θα συμβεί.

Οι ειδικοί –μέσω πειραμάτων που έκαναν, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέγραψαν τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων σε διάφορες λέξεις (στην πρώτη έρευνα) ή εικόνες (στη δεύτερη έρευνα) με θετικά ή αρνητικά μηνύματα- βρήκαν ότι οι εγκέφαλοι των μοναχικών ανθρώπων είναι διαφορετικοί και δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, είναι έτοιμοι να αναζητήσουν το αρνητικό και ο στόχος τους είναι πιθανώς να αποφεύγουν την κοινωνική απόρριψη που θεωρούν ότι βιώνουν συχνά.

Έτσι, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μοναχικοί άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτήν τους την τάση και να προσπαθήσουν να κοινωνικοποιηθούν, με τη βοήθεια των συμβουλών που αναφέραμε προηγουμένως.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department