ΑΥΤΟΣ είναι ο τρόπος για να νικήσεις τη μοναξιά - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο τρόπος για να νικήσεις τη μοναξιά

Ναι, υπάρχει...

07 Οκτωβρίου 2015

Σε δύο ξεχωριστές έρευνες που έγιναν σε ένα χρόνο από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι επιστήμονες κατέληξαν σε μία μέθοδο που μπορεί να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να αντιμετωπίσει τη μοναξιά.

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να αποδέχονται όλες τις κοινωνικές προσκλήσεις, να δημιουργήσουν ένα «κοινωνικό ημερολόγιο», να συναντάνε ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα και να περιμένουν ότι κάτι καλό θα συμβεί.

Οι ειδικοί –μέσω πειραμάτων που έκαναν, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέγραψαν τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων σε διάφορες λέξεις (στην πρώτη έρευνα) ή εικόνες (στη δεύτερη έρευνα) με θετικά ή αρνητικά μηνύματα- βρήκαν ότι οι εγκέφαλοι των μοναχικών ανθρώπων είναι διαφορετικοί και δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, είναι έτοιμοι να αναζητήσουν το αρνητικό και ο στόχος τους είναι πιθανώς να αποφεύγουν την κοινωνική απόρριψη που θεωρούν ότι βιώνουν συχνά.

Έτσι, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μοναχικοί άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτήν τους την τάση και να προσπαθήσουν να κοινωνικοποιηθούν, με τη βοήθεια των συμβουλών που αναφέραμε προηγουμένως.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!