Το αληθινό χαμόγελο ξεχωρίζει... από χιλιόμετρα - AllYou.gr

Search

Το αληθινό χαμόγελο ξεχωρίζει... από χιλιόμετρα

Μην προσποιείσαι λοιπόν! 

26 Οκτωβρίου 2015

Οι  άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί στα θετικά συναισθήματα όταν δημιουργούν νέους δεσμούς, απ' ό,τι στα αρνητικά, όπως ο θυμός, η θλίψη ή η περιφρόνηση, επισημαίνουν ερευνητές από τις ΗΠΑ.

Η προσποίηση μάλιστα δεν είναι καθόλου καλή τακτική, καθώς οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν ένα ειλικρινές χαμόγελο από χιλιόμετρα μακριά.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν δύο έρευνες για να εξετάσουν το ρόλο που παίζουν στις σχέσεις τα θετικά συναισθήματα, τα οποία θεωρούνται σημάδια συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της πρώτης, εξέτασαν πόσο ενήμερα ήταν 66 ζευγάρια για τα θετικά συναισθήματα του συντρόφου τους. Η εξέταση έγινε ενώ τα ζευγάρια πείραζαν το ένα το άλλο ή συζητούσαν για παλαιότερες σχέσεις τους.

Το δεύτερο πείραμα εστίασε στο πόσο εναρμονισμένοι ήταν οι άνθρωποι στα θετικά συναισθήματα και αν αυτά τους βοηθούσαν να σχηματίσουν νέους κοινωνικούς δεσμούς.

Σε αυτό συμμετείχαν 91 γυναίκες, από τις οποίες ζητήθηκε να παρακολουθήσουν έξι συναισθηματικά φορτισμένα βιντεάκια, μαζί με ένα συγκάτοικο ή κάποιο ξένο.

Η πρώτη μελέτη έδειξε, ότι τα ζευγάρια ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν τα θετικά συναισθήματα του συντρόφου τους. Στη δεύτερη, οι εθελοντές έτειναν να νιώθουν πιο κοντά στους ξένους που επιδείκνυαν θετικά συναισθήματα.

Κοινώς, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν περισσότερο και πιο εύκολα τα θετικά, απ΄ό,τι τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων.

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!