Θυμώνεις εύκολα; 4 tips για να βάλεις... φρένο στα νεύρα σου - AllYou.gr

Search

Θυμώνεις εύκολα; 4 tips για να βάλεις... φρένο στα νεύρα σου

Θέλει τρόπο!

08 Ιανουαρίου 2016

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα. Δεν έχει πρόσημο θετικό ή αρνητικό, παρά είναι ένα ακόμα φυσιολογικό συναίσθημα. Αυτό που τον κάνει αρνητικό είναι η τάση μας να οδηγούμαστε στα άκρα όταν τον αισθανθούμε, ενώ από την άλλη, κρύβει και κάτι θετικό, ότι μέσα από αυτόν μπορεί κανείς να μάθει να διεκδικεί οτιδήποτε τον αδικεί ή να αλλάζει αυτό που τον φέρνει σε δύσκολη θέση ή απλά δεν του αρέσει. Κανείς δεν λέει πως πρέπει να μένεις ανέκφραστη, γιατί η συσσώρευση του αποτελεί -μακροχρόνια- μια ωρολογιακή βόμβα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να τον διαχειριστείς. Πώς; 

1. Κάνε ένα δημιουργικό time out για να χαλαρώσεις. Διάβασε ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, κάνε μια αναζήτηση για κάτι που σε ενδιαφέρει στο διαδίκτυο, άκουσε το αγαπημένο σου τραγούδι. 

2. Δώσε χρόνο στην οργή πριν φέρεις αντίλογο και κάνε μια βόλτα μόνη σου για να σκεφτείς όλα σου τα επιχειρήματα.

3. Βάλε στο λόγο σου λίγη δόση χιούμορ, ώστε αυτά που θα πεις, ακόμα κι αν σε ενοχλούν σε αφόρητο βαθμό, να μεταφερθούν στον δέκτη του μηνύματος πιο ευχάριστα. 

4. Αναλογίσου ότι ένα ξέσπασμα γεμάτο χαρακτηρισμούς, μπορεί να μην είναι αυτό που στην πραγματικότητα επιθυμείς να πετύχεις, κάτι που πολλές φορές θα διαπιστώσεις μέσα από τις τύψεις ή τις ενοχές που ακολουθούν. Εκεί η στενοχώρια γίνεται διπλή. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!