Μπορεί το πάθος του για ηλεκτρονικά παιχνίδια να καταστρέψει τη σχέση σας;  - AllYou.gr

Search

Μπορεί το πάθος του για ηλεκτρονικά παιχνίδια να καταστρέψει τη σχέση σας; 

Εξαρτάται, λένε οι ειδικοί.

18 Μαρτίου 2016

Αν ο αγαπημένος σου ξημεροβραδιάζεται παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή και νιώθεις ότι η σχέση σας έρχεται σε δεύτερη μοίρα, δεν είσαι η μόνη. Ολόκληρη μελέτη έγινε, μάλιστα, για να εξετάσει κατά πόσον η αγάπη των αντρών για τα βίντεο γκέιμς μπορεί να σαμποτάρει την προσωπική ζωή τους: ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ πήραν συνέντευξη από 3.450 παντρεμένους άντρες και γυναίκες ρωτώντας τους, μεταξύ άλλων, για τη σχέση τους με... την κονσόλα του Nintendo. Τι διαπίστωσαν; 

Όταν και ο άντρας και η γυναίκα σε μια σχέση λατρεύουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τότε τα τελευταία δεν επηρεάζουν αρνητικά το δεσμό τους. Αν όμως μόνο ο ένας από τους δύο τρέφει αυτό το πάθος, τότε η σχέση "υποφέρει" από έλλειψη σταθερότητας και συναισθηματικής ικανοποίησης. Μάλιστα, όσο περισσότερο διαφορετικές συνήθειες έχει το ζευγάρι σε αυτό τον τομέα, τόσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα ευτυχίας που αναφέρει, σύμφωνα με τους ερευνητές. 

Στην τελευταία περίπτωση, λοιπόν, οι ατελείωτες ώρες παιχνιδιού θα μπορούσαν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε μια σχέση και να σημάνουν... game over.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!