3 μυστικά του έρωτα από έναν… οικονομολόγο - AllYou.gr

Search

3 μυστικά του έρωτα από έναν… οικονομολόγο

Όταν οι νόμοι της αγοράς εφαρμόζονται στο φλερτ, τα συμπεράσματα είναι εκπληκτικά ρεαλιστικά.

11 Αυγούστου 2016

Όταν ο οικονομολόγος του Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Πολ Όιερ βρέθηκε single στα 50 του, αποφάσισε να επιστρατεύσει τους νόμους της αγοράς για να βρει ταίρι στο Ίντερνετ. Ή μήπως το διαδικτυακό φλερτ τον βοήθησε να καταλάβει καλύτερα τους νόμους της αγοράς; Μάλλον και τα δύο.

Πάντως ό,τι διδάχθηκε από αυτή την εμπειρία, το συγκέντρωσε στο βιβλίο του «Everything I Ever Needed to Know About Economics I Learned From Online Dating» (Ό,τι έπρεπε να ξέρω για την οικονομία το έμαθα από το online dating). Ιδού τρία μαθήματα για τον έρωτα από τον κόσμο της οικονομίας:

1. Η αναζήτηση συντρόφου και η αναζήτηση εργασίας έχουν ένα κοινό: Όποιος δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το τέλειο, μένει στον άσο. Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται να αποδεχτούμε μια δουλειά κοντά στα «θέλω» μας, αλλά όχι ακριβώς αυτό που ονειρευόμασταν, το ίδιο συμβαίνει και με το φλερτ. Μάλιστα, ο Όιερ αποκαλεί «ερωτικά άνεργους» εκείνους που δεν δεσμεύονται μέχρι να βρουν την αδερφή ψυχή τους στον έρωτα.

2. Για εμάς τις γυναίκες, το φλερτ διέρχεται μια –μόνιμη- περίοδο οικονομικής κρίσης: Όταν η οικονομία δοκιμάζεται, οι δουλειές είναι λίγες και ο ανταγωνισμός τεράστιος. Δυστυχώς η γυναικεία υπομονή δοκιμάζεται διαρκώς γιατί, όπως οι δουλειές σε περιόδους οικονομικής κρίσης, έτσι και οι άντρες είναι λίγοι κι εμείς περισσότερες. Δεν το λέει μόνο η εμπειρία, αλλά και η στατιστική: Οι γυναίκες υπερτερούμε πληθυσμιακά διεθνώς.  

3. Το διαδικτυακό φλερτ έχει προκαλέσει το… άνοιγμα των αγορών: Στο παρελθόν γνωρίζαμε άντρες μόνο σε μπαρ, σε πάρτι ή στο περιβάλλον του γραφείου. Πλέον, όμως, θεωρητικά τουλάχιστον, χάρη στο online dating έχουμε πρόσβαση σε όλους τους singles του πλανήτη και περισσότερες πιθανότητες να βρούμε το ταίρι μας. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, ιδιαίτερα για γυναίκες μιας-κάποιας-ηλικίας, που βλέπουν τις επιλογές τους σε διαθέσιμους άντρες να λιγοστεύουν επικίνδυνα. Μέσω του Ίντερνετ, μάλιστα, γνώρισε και ο Όιερ τη σύντροφό του.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!