Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 μυστικά να μείνεις φίλη με τον πρώην

Ίσως γίνεται!


Γεωργία Κοντού

Πολλές από τις ερωτικές σχέσεις όταν τελειώνουν, τελείωσαν εντελώς. Τελεία. Άλλες όμως έχουν προοπτική να εξελιχθούν σε φιλία, αρκεί βέβαια, αφού ο έρωτας περάσει, να μοιράζεστε ακόμη κάποια κοινά. Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα μπορείτε να το πετύχετε, χωρίς κανένας από τους δυο σας να πληγωθεί.

1. Χωρίστε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Κανένας χωρισμός δεν είναι ευχάριστος, αν όμως είστε και οι δύο ειλικρινείς και αναγνωρίσετε τα λάθη σας σταδιακά θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τους εγωισμούς και τον θυμό και να συγχωρέσετε ο ένας τον άλλο. 

2. Μη βιαστείτε να επικοινωνήσετε. Άφησε να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα προτού του τηλεφωνήσεις. Έτσι θα έχετε και οι δύο το περιθώριο να επεξεργαστείτε τους λόγους που σας οδήγησαν στον χωρισμό και να διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα, ώστε να ξεκινήσετε μια φιλική σχέση σε νέα βάση.

3. Προσπάθησε να σεβαστείς την προσωπική ζωή του. Κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα αρχίσει να βγαίνει με κάποια  άλλη. Ακόμη κι αν δεν τη συμπαθείς (ή αν συνεχίζεις να ζηλεύεις λιγάκι…), κράτα τα συναισθήματά σου για τον εαυτό σου. Έτσι, ο πρώην σου δεν θα νιώσει ότι παρεμβαίνεις στα προσωπικά του και θα είναι ευκολότερο και για εκείνη να αποδεχτεί ότι το αγόρι της κρατά επαφή με την παλιά ερωμένη του.

4. Διατήρησε τη φιλία σας αυστηρά σε πλατωνικό επίπεδο. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, ένα βράδυ που θα βγείτε, θα τα πιείτε και θα νιώσετε μοναξιά, να θυμηθείτε τα παλιά. Πόσο συνειδητοποιημένο, όμως, θα ήταν ένα τέτοιο πισωγύρισμα; Το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να ξαναπληγωθείτε.

5. Μην κρατάς επαφή μαζί του για τους λάθος λόγους. Σκέψου καλά γιατί θα ήθελες να είσαι φίλη με τον πρώην σου. Επειδή ακούτε την ίδια μουσική και περνάτε τέλεια στις συναυλίες μαζί ή μήπως γιατί κατά βάθος ελπίζεις ότι θα τα ξαναβρείτε; Για να γίνετε ξανά ζευγάρι πρέπει να το θέλετε και οι δύο. Διαφορετικά οδηγείς τον εαυτό σου με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη απογοήτευση. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department