Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 σημάδια ότι η σχέση σου δεν... λέει και πολλά

Τσέκαρέ τα και άλλαξε πορεία!



Υπάρχουν σχέσεις και σχέσεις. Κάποιες από αυτές που κάνουμε (για την ακρίβεια, οι περισσότερες) δεν είναι προορισμένες να κρατήσουν για πολύ. Αλλά είναι και οι άλλες, οι λίγες, εκείνες που έρχονται για να μείνουν για πάρα -μα πάρα- πολύ καιρό. Μάθε να τις ξεχωρίζεις και για να μην τρελαίνεσαι στην πρώτη στραβοτιμονιά, αλλά κυρίως γιατί, κατά τα ψέματα, είναι κρίμα κι άδικο να στεναχωριέσαι για κάτι που δεν είχε ισχυρά θεμέλια από την αρχή.

1. Ποιά είμαι; Oέο; Αν φτάσεις στο σημείο να κάνεις στον εαυτό σου αυτή την συγκεκριμένη ερώτηση, τότε σημαίνει πως ούτε λίγο, ούτε πολύ έχεις αρχίσει να προσπαθείς να προσαρμόσεις τον χαρακτήρα σου στις ανάγκες του συντρόφου σου. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα όμως είναι ότι πρώτον ο άνθρωπος που σου ζητάει να αλλάξεις (έστω και έμμεσα) δεν σε νοιάζεται και τόσο ή έστω δεν σε νοιάζεται με τον τρόπο που θέλεις να σε νοιάζεται ο άνδρας της ζωής σου και δεύτερον ότι αν χάσεις τον εαυτό τους στο τέλος θα χάσεις κι εκείνον. Με μαθηματική ακρίβεια.

2. Τα φιλαράκια τα καλά. Θυμάσαι εκείνη την φίλη σου από το πανεπιστήμιο, εκείνη που κάποτε ήσασταν αχώριστες, βγαίνατε μαζί, ψωνίζατε μαζί, τρώγατε και κοιμόσασταν μαζί και στο τέλος εξαφανίστηκε γιατί γνώρισε το αγόρι των ονείρων της και δεν είχε πια χρόνο όχι για καφέ, αλλά ούτε για να σηκώσει το τηλέφωνο; Θυμάσαι πόσο είχες απογοητευτεί από τη συμπεριφορά της; Ε, λοιπόν, μην κάνεις τα ίδια. Το γεγονός ότι είσαι ερωτευμένη δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελείς τις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής σου. Κι αν ο σύντροφος σου απαιτεί -με τον τρόπο του- κάτι τέτοιο από σένα, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι να κόψεις από τις παρέες σου, αλλά να αλλάξεις σύντροφο. Επειγόντως.

3. Τα ...αυτοκόλλητα χαρτάκια, τα Panini. Nαι, αυτά που μαζεύαμε στο σχολείο, που πάνε σετ και κολλάνε παντού. Σου φέρνουν κάτι στο μυαλό; Την σχέση σου μήπως; Αν συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις πια καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου και ότι εσύ και ο καλός σου έχετε καταλήξει να κάνετε τα πάντα μαζί, από το ποτό του Σαββάτου μέχρι την επίσκεψη στον οδοντογιατρό, τότε μάλλον έχεις έναν καλό λόγο να ανησυχείς. Γιατί, ακόμα κι αν τα σημάδια δεν φαίνονται τώρα, σύντομα θα το καταλάβεις ότι αυτό που έχετε είναι πιο βαρετό και από μετεκλογικές συζητήσεις σε μεταμεσονύχτιο τηλεοπτικό πάνελ.

4. Και οι τσακωμοί είναι στο πρόγραμμα. Σε κανέναν δεν αρέσει να μαλώνει με τον άνθρωπο του και η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα ζευγάρια φρικάρουν στο πρώτο σημάδι τσακωμού. Αντί όμως να αγχωθείς, προσπάθησε να βγεις νικήτρια από αυτό. Οπότε, προσπάθησε να μην βγαίνεις εκτός ορίων, να μην φωνάζεις και να μην λες πράγματα που αργότερα θα μετανιώσεις. Αν κάθε φορά που διαφωνείτε το σπίτι καταλήγει... ναρκοπέδιο, να ξέρεις ότι οι πιθανότητες να γίνει κάτι μαγικό ώστε να αλλάξει η κατάσταση στην πορεία είναι ανύπαρκτες.

5. We Can Work It Out. Τώρα αυτό μάλλον δεν θα σου αρέσει και τόσο αλλά και τι να κάνουμε... Σχέση δεν σημαίνει αγάπες, λουλούδια, πεταλούδες και καρδούλες, επί μονίμου βάσεως. Σχέση σημαίνει δουλειά κι αν σκέφτεσαι ότι έχεις ήδη μία full time και δεν θέλεις δεύτερη, τότε ίσως να είναι καλύτερο να κάνεις μία κουβέντα με τον εαυτό σου και να το ξαναγυρίσεις στην εργένικη ζωή. Παρ'όλα αυτά, αν είσαι παιδί της δέσμευσης, πρέπει να έχεις κατά νου ότι ο κάθε δεσμός χρειάζεται προσπάθεια και πάνω απ' όλα χρόνο, προκειμένου να εξελιχθεί και να λειτουργήσει 100%. Όχι, δεν εννοούμε ότι ο άλλος θα αλλάξει για σένα. Απλά, δώσε του το περιθώριο να δεθεί μαζί σου λίγο-λίγο και να επιλέξει από μόνος του να έρθει κοντά σου. Αν τα περιμένεις από την αρχή όλα έτοιμα, τότε σημαίνει πως κι εσύ με τη σειρά σου δεν έχεις πραγματική διάθεση να επενδύσεις σε αυτόν τον άνθρωπο. Οπότε μήπως καλύτερα να πας παρακάτω;

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου