Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Είσαι πάντα το θύμα σε μια σχέση; ΑΥΤΑ τα 6 πράγματα πρέπει να κάνεις

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.


Γεωργία Κοντού

Κουράστηκες να επενδύεις χρόνο και ενέργεια στους λάθος άντρες; Οι παρακάτω κινήσεις θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίζεις αυτούς που πραγματικά αξίζουν, αλλά και να να διεκδικείς τα θέλω σου, ενώ ταυτόχρονα θέτεις κάποια όρια σε μια σχέση.

1. Απόφυγε τους άντρες με ανασφάλειες. Βασική προϋπόθεση για να σε εκτιμήσει και να σε αγαπήσει κάποιος είναι να εκτιμήσει και να αγαπήσει τον εαυτό του.

2. Βεβαιώσου ότι ταιριάζουν οι στόχοι και οι αξίες σας. Αν ονειρεύεσαι οικογένεια και παιδιά, δεν θα σε καλύψει η σχέση με έναν άντρα που δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι «τον κουράζουν τα κουτσούβελα».

3. Μη δέχεσαι συμπεριφορές που σε πληγώνουν. Μήπως γίνεται, για παράδειγμα, επικριτικός, αγενής ή αδιάφορος; Ξεκαθάρισέ του από την αρχή ότι αυτή είναι μια συμπεριφορά που δεν μπορείς να ανεχτείς. Αν δεν δεις πρόοδο, μη διστάσεις να προχωρήσεις παρακάτω.

4. Δώσε προσοχή στις πράξεις και όχι στα λόγια του. Ποιο το νόημα να σου λέει ότι σε αγαπάει και να σου τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα, αν οι πράξεις του δεν είναι συνεπείς προς τα λόγια του; Καλύτερα να επιλέξεις κάποιον που λέει λίγα και κάνει περισσότερα.

5. Τσέκαρε αν σε κάνει κομμάτι της ζωής του. Σε γνωρίζει στους φίλους και τους συναδέλφους του; Τους δείχνει ότι σε εκτιμάει – ενθαρρύνοντάς τους να κάνουν κι αυτοί το ίδιο; Τότε δεν βλέπει τη σχέση σας σαν ένα ειδύλλιο με ημερομηνία λήξης.

6. Εξέτασε αν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί του (και αν νιώθεις χαρούμενη γι’ αυτό). Αν αισθάνεσαι νευρικότητα ή αμηχανία στα ραντεβού σας, κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ίσως, για παράδειγμα, εκείνος να γίνεται επικριτικός ή υπερβολικά ζηλιάρης ή να μην έχετε αρκετά κοινά για να κρατήσουν ζωντανή και ουσιαστική την επικοινωνία σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα