Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΣ είναι ο βασικός παράγοντας που σου αρέσει κάποιος

Όλα είναι μες το μυαλό...



Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τους βαθύτερους λόγους που σου αρέσει πολύ κάποιος που μόλις γνώρισες; Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μας γοητεύσει ένας άνθρωπος είναι πάρα πολλοί και ποικίλουν, από την εξωτερική του, φυσικά, εμφάνιση, μέχρι τις γνώσεις του, τον τρόπο που μιλάει, το χιούμορ του, τους καλούς του τρόπους όταν τον συναντάμε έξω, σε κοινή παρέα.

Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχει ένας παράγοντας έλξης πιο ισχυρός και σημαντικός απ' όλους τους υπόλοιπους, τουλάχιστον σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που έγινε στην Γερμανία και αποδεικνύει ότι η κοινή συναισθηματική κατάσταση μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και ευνοεί την ανάπτυξη αισθημάτων ανάμεσα τους.

Οι ερευνητές, λοιπόν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συναισθηματική κατανόηση και έλξη πάνε πακέτο, αφού συχνά μάς ελκύουν οι άνθρωποι των οποίων τα συναισθήματα μπορούμε να κατανοήσουμε πιο εύκολα.

Η σχέση έλξης και συναισθηματικής κατανόησης, υποστηρίζουν οι ερευνητές, βασίζεται στη λειτουργία του ίδιου του εγκεφάλου μας. Έτσι, η έρευνα, ουσιαστικά, αποκαλύπτει ένα νευροβιολογικό υπόβαθρο, το οποίο τελικά παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και στην επιτυχία των ανθρώπινων κοινωνικών σχέσεων.

Έτσι, ένας άνθρωπος δεν έλκεται μόνο από ένα όμορφο πρόσωπο, αλλά και από ένα πρόσωπο που μπορεί να «νιώσει» ευκολότερα, χωρίς να είναι απαραίτητη η λεκτική επικοινωνία.

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, τόσο της εξωτερικής ομορφιάς όσο και της συναισθηματικής κατανόησης, εμπλέκεται το νευρωνικό κύκλωμα ανταμοιβής-απόλαυσης, το οποίο ενισχύει την έλξη για τον άλλο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department