Μάθε αν τελικά σου αρέσει κοιτώντας...τα πόδια σου - AllYou.gr

Search

Μάθε αν τελικά σου αρέσει κοιτώντας...τα πόδια σου

Ο έρωτας περνάει και από τα… (κάτω) άκρα. Ώρα να διακρίνεις τα σημάδια.

05 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι γνωστό ότι το σώμα έχει τη δική του «γλώσσα», εξίσου… ομιλητικά είναι όμως φαίνεται να είναι και τα πόδια σου! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο καθηγητής Geoff Beattie, καθηγητής Ψυχολογίας στο Edge Hill University, ο οποίος μελετά το θέμα εδώ και χρόνια. Τι έδειξε σχετική έρευνα του, που έγινε για λογαριασμό μεγάλης εταιρίας κατασκευής παπουτσιών;

* Για το ωραίο φύλο: Όταν μια γυναίκα συζητά με έναν άντρα που τις αρέσει, συνηθίζει να «τεντώνει» και να ανοίγει ελαφρά τα πόδια της!  Αντίθετα, όταν ο συνομιλητής της δεν την ελκύει καθόλου σεξουαλικά, παίζει… άμυνα σταυρώνοντας ή διπλώνοντας τα κάτω από το σώμα της.

* Για το ισχυρό φύλο: Οι περισσότεροι άντρες συνηθίζουν να κουνούν τα πόδια τους όποτε η γυναίκα που έχουν απέναντι τους τούς προκαλεί νευρικότητα, ενώ οι κινήσεις των άκρων τους χαλαρώνουν σημαντικά όσο αυξάνεται η άνεση και η οικειότητα που αποκτούν μαζί της. Αντίθετα, η έρευνα έδειξε ότι οι… ψεύτες κρατούν τα άκρα τους αφύσικα ακίνητα.

«Πρόκειται για ένα πραγματικά πλούσιο, μη λεκτικό κανάλι επικοινωνίας», τονίζει ο Beattie. Ο ίδιος τονίζει ότι οι άνθρωποι έχουμε αρκετή επίγνωση των μηνυμάτων που μεταδίδουμε με τα χέρια ή τις εκφράσεις του προσώπου μας, σε αντίθεση με τις κινήσεις των ποδιών που μπορούν  να θεωρηθούν πιο αξιόπιστες, ακριβώς επειδή είναι ασυνείδητες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!