Αγκαλιές και φιλιά με τα παιδιά μπροστά! - AllYou.gr

Search

Αγκαλιές και φιλιά με τα παιδιά μπροστά!

Κάνει ή όχι να είσαι διαχυτική με τον μπαμπά τους;

07 Φεβρουαρίου 2017

Αν τα παιδιά αποζητάνε ένα πράγμα αυτό είναι η αγάπη. Γιατί όμως οι περισσότεροι γονείς είμαστε συγκρατημένοι όταν εκείνα είναι παρόντα; Μήπως φοβόμαστε ότι θα πονηρευτούν;

Ίσως ξεχνάμε κάτι σημαντικό: Ότι για να διδάξεις στα παιδιά την αγάπη, πρέπει να τους δείξεις την αγάπη. Να αποτελέσεις εσύ το πιο ισχυρό παράδειγμα.  Και δεν αρκεί μόνο να τους διοχετεύεις απεριόριστη τρυφερότητα, να τους μοιράζεις αγκαλιές, φιλιά και σ’αγαπώ με την κάθε ευκαιρία. Τους κάνει πολύ καλό να βλέπουν και τους γονείς τους αγαπημένους και τρυφερούς μεταξύ τους.

Έχεις δει το πιτσιρίκι σου πώς σας κοιτάει όταν φιλιέστε; Μπορεί να νιώθει το αγκάθι της ζήλειας να το τρυπάει (αυτός μου πήρε τη μαμά μου ή αυτή μου έκλεψε τον μπαμπά μου, αντίστοιχα). 

Κι όμως οι ειδικοί μάς συστήνουν να μην διστάζουμε να αγκαλιαζόμαστε και να φιλιόμαστε μπροστά στο παιδί. Με αυτές τις εικόνες στο μυαλουδάκι του θα νιώθει ασφαλές και περιτριγυρισμένο από αγάπη, στοιχεία που το βοηθούν στο να μεγαλώσει σωστά.

Επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η μαμά και ο μπαμπάς έχουν μια δυνατή μεταξύ τους σχέση, ότι καμιά φορά θέλουν να μένουν και μόνοι τους, και ότι το παιδί έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της ευτυχίας. 

Δώσε λοιπόν απεριόριστα φιλιά και αγκαλιές προς όλους. Αρκεί να γίνεται με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Μόνο έτσι διδάσκεται η αγάπη.   Ακολούθησε το allyou στο Instagram!