Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 7 μυστικά μιας ευτυχισμένης σχέσης


Αξίζει να τα μάθεις για να την αποκτήσεις



Τι κάνει τα ευτυχισμένα ζευγάρια να ξεχωρίζουν; Η ευτυχία ξεχειλίζει από κάθε τους κίνηση, κάθε τους βλέμμα, από την ίδια την ύπαρξη και την συνύπαρξή τους. 

Αν τα παρατηρήσεις όμως λίγο καλύτερα, θα προσέξεις 7 συνήθειες που χαρακτηρίζουν τη σχέση ευτυχίας τους. Ή αν θες, τις συνήθειες που αν υιοθετήσεις αυξάνεις τις πιθανότητές σου να αποκτήσεις κι εσύ μια υπέροχη σχέση: 

1. Πολλές αγκαλιές 

Είναι θεραπευτικές, το λένε και οι έρευνες. Μερικές ζεστές αγκαλιές μέσα στην ημέρα φέρνουν και συναισθηματικά πιο κοντά το ζευγάρι, χωρίς καν να ειπωθεί κουβέντα.

2. Ο θαυμασμός για τον άλλον 

Πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις περήφανη για τον άνθρωπό σου, να τον θαυμάζεις και να ενισχύεις καθετί που τον κάνει αξιοθαύμαστο και στα μάτια των άλλων.

3. Οι κοινές αξίες

Εμπιστοσύνη, σεβασμός, αλληλοϋποστήριξη. Όταν έχεις κοινές αξίες με τον άλλον, δεν παίζει κανένα ρόλο το εάν έχετε ή όχι κοινά ενδιαφέροντα. 

4. Μοιραζόμαστε τα προβλήματα

Όταν μιλάς στον άλλον για τα προβλήματά σου, είναι σαν να του λες ότι εκείνος είναι τόσο σημαντικός, ότι από εκείνον ζητάς βοήθεια ή κατανόηση. Αρκεί να μην θεωρούμε πρόβλημα το καθετί μικρό της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε φορτικοί και γκρινιάρηδες.  

5. Δίνουμε χώρο και χρόνο

Η ελευθερία είναι μεγάλη υπόθεση σε μια σχέση που θέλει να αναπνέει και όχι να πνίγεται. Μην εγκαταλείπεις αγαπημένες ασχολίες για χάρη της σχέσης σου και φυσικά, μην απαιτείς το ίδιο από τον σύντροφό σου.

6. Οι τσακωμοί 

Δεν αποφεύγουμε τις διαφωνίες, αντιθέτως επιδιώκουμε να συζητάμε τις διαφορές μας. Αρκεί οι τσακωμοί να είναι δημιουργικοί και να καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα- λύση του προβλήματος. 

7. Πολλά «σ’ αγαπώ» 

Σε μια μακροχρόνια σχέση τα «σε αγαπώ» τείνουν να μειώνονται με τον καιρό. Κι όμως, είναι πολύ σημαντικό να λέμε στον άλλον το πώς νιώθουμε, είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό. 
 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;