Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 2 στοιχεία που κάνουν έναν άντρα ακαταμάχητο στα μάτια μας

Να γιατί αρέσουν σε όλες μας τα κακά παιδιά.



Ψηλός, κοντός, αδύνατος, παχύς, δεν πειράζει, καλό παιδί να 'ναι. Σαν να ακούς τη μάνα σου; Ακριβώς. Αυτά σου λέει τόσα χρόνια αλλά εσύ, εκεί, πας και πέφτεις πάντα πάνω σε κάτι απίστευτους τύπους. 

Δεν θα στο αναλύσω ψυχολογικά αλλά θα σου πω για να νιώσεις καλύτερα ότι δεν είσαι η μόνη. Οι περισσότερες γυναίκες έλκονται από τύπους αντρών που δεν τους λες και ιδανικούς για σχέση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας δώσω τον λόγο στην επιστήμη.

Μια μελέτη που έγινε από ερευνητές στην Αυστρία, κατέληξε σε συμπεράσματα σχετικά με το ποια είναι τα στοιχεία της αντρικής προσωπικότητας που γοητεύουν τις γυναίκες. 

Οι μελετητές έκαναν αξιολόγηση προσωπικότητας στα 90 άτομα τα οποία συμμετείχαν, σχεδόν μισοί γυναίκες, μισοί άντρες. 
Εστίασαν στα 5 βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τα οποία είναι: εξωστρέφεια, ευσυνειδησία, συγκαταβατικότητα, συναισθηματική σταθερότητα, δεκτικότητα στις νέες εμπειρίες αλλά και στη Σκοτεινή Τριάδα όπως λέγονται ο ναρκισσισμός, η ψυχοπάθεια και ο μακιαβελλισμός. 

Κατόπιν τους έβαλαν σε μια διαδικασία γρήγορου ραντεβού και ρώτησαν τις γυναίκες εάν ήθελαν να ξαναβγούν με τον άντρα που γνώρισαν.

Και ξέρεις ποιοι άντρες είχαν τις περισσότερες πιθανότητες για δεύτερο ραντεβού; Όσοι η προσωπικότητά τους σχετίζεται με τον ναρκισσισμό, τη ματαιοδοξία και την επιθυμία να τραβούν την προσοχή. Που όπως φαίνεται, την τραβάνε.

Οι επιστήμονες έδωσαν εξήγηση: Οι γυναίκες ελκύονται από τους εξωστρεφείς άντρες, και συνήθως ο ναρκισσιστής είναι εξωστρεφής, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Είναι όμως και ένα εγωιστικό και επηρμένο πλάσμα. 

Έτσι, όσο κι αν σε ελκύει ένας τέτοιος άντρας, πολύ γρήγορα θα καταλάβεις (ή πρέπει να είσαι σε θέση να καταλάβεις) ότι δεν υπάρχει μέλλον μαζί του. 

Και όσο για τα αγόρια που διαβάζουν τώρα αυτό το άρθρο, γιατί είμαι σίγουρη ότι συμβαίνει, δύο είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε για να αρέσετε: αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια. Και όλα αυτά με μέτρο, έτσι; Άντε, μέρες που ‘ναι μήπως σας πετύχει και κανένα καλό ραντεβού. Με μέλλον. 
 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department