Οι 4 συμβουλές για σχέσεις που βαρέθηκαν να σου δίνουν (ακόμα και) οι experts! - AllYou.gr

Search

Οι 4 συμβουλές για σχέσεις που βαρέθηκαν να σου δίνουν (ακόμα και) οι experts!

Εσύ πότε θα βάλεις μυαλό; 

21 Νοεμβρίου 2014

Το δεδομένο είναι ένα: η εξερεύνηση της αγάπης είναι αγχωτική διαδικασία για το γυναικείο φύλο. Το να αναζητάς, όμως, εναγωνίως απαντήσεις για ζητήματα σχέσεων, δε σημαίνει απαραιτήτως ότι εφαρμόζεις και τη σοφία όσων έχεις ακούσει. Γι' αυτό το λόγο, οι συμβουλές πολλών ψυχολόγων, ακόμα και των ίδιων των φίλων σου καταλήγουν στο κενό.    

Αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ευκολότερο να ζει κανείς με αυτά που έχει συνηθίσει, παρά να κάνει την ανατροπή. Η συνήθεια είναι οικείο συναίσθημα, ενώ αντίθετα το να φύγεις από τα όρια του comfort zone σου θέλει αποφασιστικότητα, ρίσκο και προσπάθεια.  

Συγκέντρωσα, λοιπόν, για σένα τις 4 πιο "καυτές" συμβουλές των φίλων και των ειδικών, που -λίγο πολύ- όλοι έχουμε ακούσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Πάρε μολύβι και χαρτί και ξεκινάμε!   

1. Μην είσαι αρνητική: Αυτό σημαίνει μην μεταφέρεις τα υπαρξιακά σου προβλήματα σε κάποιον που μόλις γνώρισες. Οι άντρες έλκονται από γυναίκες με χαμόγελο και αγάπη για τη ζωή. Αν θέλεις να βρεις το σωστό άνθρωπο, άρχισε να παρατηρείς τα χαρακτηριστικά τους με άλλο μάτι. 

2. Κόψε κάθε επαφή με τον "κ. Αδιαφορία": Δυστυχώς υπάρχουν πολλές γυναίκες σε αυτόν τον κόσμο που επίμονα ασχολούνται με άντρες παντελώς αδιάφορους. Ξέρω, σε «καίει» μέσα σου. Αρχικά έδειξε ενδιαφέρον, αλλά μετά αποστασιοποιήθηκε. Πρέπει όμως να πιάσεις το νόημα: ο κύριος δεν είναι διαθέσιμος και βρίσκει πάντοτε την καλύτερη δικαιολογία για να σου ξεφύγει. Τα χαριτωμένα μηνύματα που σου στέλνει δεν έχουν καμία αξία, αν δε συνοδεύονται από μια face2face επαφή. Αυτό που αναζητά ο ίδιος είναι το παιχνίδι και η επιβεβαίωση. Κοινώς; Next... 

3. "Άνοιξε" τα αφτιά σου: Από το πρώτο ραντεβού σου μιλάει ανοιχτά για το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεται για σοβαρή σχέση. Εσύ μέσα σου πιστεύεις, πως μόλις σε γνωρίσει καλύτερα, θα αλλάξει γνώμη. Λάθος. Εκτίμησε την ειλικρίνεια του και αν οι στόχοι σας διαφέρουν, κάν' τον πέρα.

4. Μη μιλάς ποτέ για τον ex: Όσο ασφαλής νιώθεις εσύ με το να παραδέχεσαι πόσο ρομαντική ή κακή ήταν η εμπειρία σου με τον πρώην, άλλη τόση ανασφάλεια προκαλείς στον υποψήφιο σύντροφο. Είναι αγένεια, καθόλου διασκεδαστικό και θίγεται ακόμα και ο ίδιος. 

Τώρα, βάλε τις συμβουλές στο μυαλό σου και γίνε ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που ερωτεύονται κάθε μέρα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!