Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η commentατούρ των σόσιαλ μίντια

Σχολιάζω στον τοίχο σου άρα υπάρχω.



 Δεν θα σου μιλήσω για τις αναρτήσεις. Εξάλλου, εάν δεν σου αρέσουν οι απόψεις κάποιου δεν είσαι υποχρεωμένη να τον ακολουθείς. Δείξε μου τους φίλους σου στα σόσιαλ να σου πω ποια είσαι. Ισχύει. 

Ναι, τα σόσιαλ μίντια σου δίνουν την ελευθερία της επιλογής. Μέσα όμως σε όλη αυτή την ελευθερία νομίζω ότι έχουμε χάσει την μπάλα. Και κυρίως έχουμε χάσει το μέτρο και τους καλούς μας τρόπους. 

Ανεβάζεις π.χ. μια φωτογραφία σου και ένα σχόλιο με χιούμορ που μόνο όσοι σε ξέρουν μπορούν να καταλάβουν, να εκτιμήσουν και να βάλουν τη φατσούλα που γελάει. Lol. Και φευ. 

Όχι, όχι, η γνωστή άγνωστη θα τη γράψει την άποψή της από κάτω. Θα σε βρίσει, θα σε κάνει σκουπίδι, θα ταγκάρει και καμιά άλλη φίλη της ιδίας ιδιοσυγκρασίας. Και θα αρχίσουν να σε σχολιάζουν αναμεταξύ τους, λες και δεν τα γράφουν στον τοίχο σου αλλά στον δικό τους ένα πράμα ή πίνουν καφέ και δεν τις ακούει κανείς. 

Είναι τόσο αγενές όσο το να βρίσκεσαι με παρέα και να μιλάνε για σένα ή να χρησιμοποιούν υπονοούμενα για σένα ενώ εσύ είσαι μπροστά. Δηλαδή και αγενές και παντελώς ανεκδιήγητο. Χελόου, είμαι και εγώ εδώ!

Τολμώ να ομολογήσω ότι μια από τις αγενέστερες κατηγορίες στα σόσιαλ είναι οι Ελληνίδες μανάδες. Όχι όλες, είμαι και εγώ Ελληνίδα μάνα, συγγνώμη κιόλας. Για τις άλλες λέω. Τις τέλειες. Τις άψογες. Αυτές που τα ξέρουν όλα, από μαγειρική μέχρι θεραπείες, από ξεμάτιασμα μέχρι ξεσκάτισμα. Έχουν άποψη για όλα και μην τυχόν σε πιάσουν στα κόμεντς τους, μην τυχόν και έχεις αντίθετη άποψη, την πάτησες. Έχει γεμίσει ο τοίχος σου κατεβατά ανυπόστατα και πλήρως αγενή. 

Τι κάνεις σε τέτοια περίπτωση; Δεν απαντάς. Αγνοείς επιδεικτικά. Ή απλά γράφεις ότι όποιος διαφωνεί, δικαίωμά του, μπορεί να αναπτύξει την άποψή του στο δικό του προφίλ. Που στάνταρντ ή θα είναι ψεύτικο ή ιδιωτικό ή γεμάτο κοινοποιήσεις διαγωνισμών.

Είναι ωραίο και γόνιμο να διαφωνούμε. Ξέρεις όμως, έχει και αυτό τους κανόνες του. Παραβίασέ τους μόνη σου, «κοπελιά». 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια