Αυτά είναι τα 6 σημάδια που αποδεικνύουν ότι η σχέση σου είναι τοξική - AllYou.gr

Search

Αυτά είναι τα 6 σημάδια που αποδεικνύουν ότι η σχέση σου είναι τοξική

(...και πρέπει να τη σταματήσεις.)

28 Νοεμβρίου 2014

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια... Κι όμως, λίγες από εμάς θα έχουν ποτέ σκεφτεί την πιθανότητα η σχέση τους να είναι τοξική. Πότε συμβαίνει αυτό; Όταν περνάς το περισσότερο διάστημα με το άλλο σου μισό καυγαδίζοντας ή όταν αισθάνεσαι πως τίποτα από όσα κάνεις δεν έχει αντίκρισμα. 

Η συνήθεια βέβαια είναι πολύ κακό πράγμα και σε κάνει να εθελοτυφλείς, με αποτέλεσμα να φθείρεις την ψυχολογία σου και να επενδύεις σημαντικό χρόνο από τη ζωή σου σε μια κατάσταση χωρίς διέξοδο. Μην ξεχνάς ότι, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ένας τοξικός άνθρωπος είναι ικανός να βλάψει ακόμα και την υγεία σου, ενώ δεν παύει να σε «δηλητηριάζει» με την αρνητική του ενέργεια σταθερά και καθημερινά.

Για να ξεφύγεις από την ανθυγιεινή αυτή κατάσταση, διάβασε μερικά από τα στοιχεία που προδίδουν τον τοξικό σύντροφο και φύγε μακριά. Κινδυνεύεις!

Αναγνώρισε τον από:

• Την εχθρική του στάση, που σου προκαλεί θυμό, πίεση και ένταση. 

• Την υποτιμητική συμπεριφορά και την άσκηση κακής κριτικής, ακόμα και σε δημόσιους χώρους, που σε πληγώνει. 

• Την τάση φυγής από κοντά σου, που σημαίνει ότι παύει να είναι σωματικά και συναισθηματικά στοργικός, ακόμα κι αν το μήνυμα που λαμβάνεις από τη συμπεριφορά του σου δείχνει ότι ενδιαφέρεται ακόμα.

• Την άρνηση για συζήτηση ζητημάτων που σε απασχολούν. Αυτό δείχνει πως είναι τελείως αδιάφορος για τις σκέψεις και τις φιλοδοξίες σου. 

• Τον αγενή τρόπο του, σε περίπτωση που τσακώνεστε ή διαφωνείτε. Η σχέση δομείται επάνω σε γερά θεμέλια, όπως αυτό της εκτίμησης και του σεβασμού. 

• Τη μανία του να σου δημιουργεί ενοχές για οτιδήποτε καλό ή κακό συμβαίνει στον κόσμο, ακόμα και για τη δική του συνεισφορά μέσα στη σχέση.6Ακολούθησε το allyou στο Instagram!