5 τρόποι για να πάρεις αυτό που θέλεις - AllYou.gr

Search

5 τρόποι για να πάρεις αυτό που θέλεις

Από μία προαγωγή μέχρι ένα... τηλέφωνο. 

29 Ιανουαρίου 2015

Για να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έρθεις σε ρήξη με τους άλλους. Μάθε μερικούς τρόπους για να παίρνεις αυτό που επιθυμείς, διακριτικά και αποτελεσματικά. Είτε είναι αύξηση, είτε διακοπές, είτε απλά το τηλέφωνο από τον άντρα στην άκρη του μπαρ. 

1. Είναι δικαίωμά σου. Αν θέλεις να ζητήσεις άδεια, ρεπό ή αύξηση από τον ανώτερό σου, σκέψου ότι είναι στα δικαιώματά σου. Δες θες να σε εκμεταλλεύονται, σωστά; Πάρε λοιπόν το κουράγιο και πήγαινε να διεκδικήσεις καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

2. Ανέπτυξε τα επιχειρήματα σου επιχειρήματα. Οτιδήποτε κι αν θέλεις να διεκδικήσεις από κάποιον, δώσε όλα τα επιχειρήματα για να τον πείσεις να στο παραχωρήσει. Όσο πιο σφαιρική είναι η επιχειρηματολογία σου, τόσο πιο εύκολα θα καταφέρεις να έχεις θετικά αποτελέσματα στην προσπάθειά σου.

3. Η ευγένεια πάνω απ' όλα. Αν χάσεις τους τρόπους σου, τότε θα χάσεις και το δίκιο σου. Ό, τι κι αν είναι αυτό που θες, προσπάθησε να μείνεις πάντα ευγενική κατά τη διαδικασία διεκδίκησής του και δεν θα το μετανιώσεις.

4. Γίνε ο πιο γλυκός εαυτός σου. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία χαμογελαστή γλυκιά παρουσία που ζητάει με νάζι κάτι; Πόσο μάλλον αν αυτό που ζητάς είναι το τηλέφωνο του…

5. Επέμεινε. Αν δεν τα καταφέρεις να πάρεις αυτό που θες με την πρώτη, μην το βάζεις κάτω. Συνέχισε τις προσπάθειες μέχρι τέλους. Άλλωστε, οι μάχες που χάθηκαν είναι αυτές που δεν δώσαμε ή αυτές που εγκαταλείψαμε στη μέση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!