6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν την συγκατοίκηση - AllYou.gr

Search

6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν την συγκατοίκηση

Να (συ)ζει κανείς ή να μη (συ)ζει;

16 Φεβρουαρίου 2015

Eίστε λίγο καιρό μαζί και έρχεται η στιγμή που ο σύντροφός σου σου προτείνει να συγκατοικήσετε. Στην αρχή ενθουσιάζεσαι, στη συνέχεια φοβάσαι και έπειτα αναρωτιέσαι. Είναι το σωστό; Είναι η σχέση σας αρκετά ώριμη για ένα τέτοιο βήμα;

Αυτοί είναι οι 6 παράγοντες πρέπει να λάβεις υπόψη σου ώστε να αποφασίσεις αν πρέπει να πεις το «ναι» ή αν κινδυνεύετε από κοινού να... φάτε τα μούτρα σας.

1. Αφού έχετε περάσει νύχτες μαζί και έχετε φύγει για αρκετά τριήμερα, σίγουρα ξέρετε σε τι ταιριάζετε και σε τι όχι. Αν έχετε νιώσει αρκετές φορές, ότι χρειάζεστε τον προσωπικό σας χώρο, δεν αντέχετε, βαριέστε ή κουράζεστε, μάλλον δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε το βήμα της συγκατοίκησης.

2. Αν στις διακοπές που έχετε πάει μαζί, δεν έλειπαν οι γκρίνιες και τα μουρμουρητά σχετικά με το ποιος θα απλώσει τις πετσέτες, θα πλύνει τα μαγιό ή κάτι τέτοιο, μάλλον είναι ακόμη ένα σημάδι που σας λέει να μην το κάνετε.

3. Σημαντικό στην συγκατοίκηση, είναι να συνεισφέρουν και οι δύο οικονομικά. Αν αυτό το έχετε λύσει μεταξύ σας, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν χρειάζεται να εργάζονται και οι δύο, αν ένας τα καταφέρνει. Αν, όμως, πρέπει να μπαίνουν στο σπίτι χρήματα, τότε βοηθάμε και οι δύο.

4. Ίδιος τρόπος ζωής; Αυτό είναι που πρέπει να συζητήσετε περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, πριν αποφασίσετε να βγάλετε δεύτερα κλειδιά για το σπίτι. Έχετε κοινές συνήθειες και λειτουργίες; Κινείστε με τον ίδιο τρόπο μέσα στον χώρο ή θα γίνετε -πριν καν το καταλάβετε- από... 15 χωριά;

5. Eίσαι διατεθειμένη να μοιραστείς τα πράγματα σου, και αυτός τα δικά του; Για παράδειγμα την ντουλάπα, ή την παπουτσοθήκη. Πλέον όλα τα ανήκουν και στους δύο. Αν είσαι από τα κορίτσια που λατρεύουν τον χώρο τους καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

6. Είστε στην ίδια σελίδα; Υπάρχουν ζευγάρια που συζούν για να εξοικονομήσουν χρήματα χωρίς να σκέφτονται απαραίτητα το μέλλον και υπάρχουν ζευγάρια που η συγκατοίκηση σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα στη σχέση. Αυτό είναι κάτι που, επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσετε από την αρχή, ώστε να ξέρετε τον λόγο και την κατεύθυνση της σχέσης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!