Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γιαουρτοζελέ με βατόμουρα

Ανάλαφρο και δροσερό επιδόρπιο, με βάση το γιαούρτι και τα βατόμουρα.


Γεωργία Κοντού

Λίγη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας, ζελατίνη κι έτοιμο το γλυκάκι...

Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου

500 γρ. γιαούρτι

500 γρ. κόκκινα βατόμουρα κατεψυγμένα ή φρέσκα

100 γρ. νερό

125 γρ. ζάχαρη

1½ φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (15γρ.) 

Λίγο αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση

- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα όπως εγώ, αφήνετε τα βατόμουρα να ξεπαγώσουν αρκετά εκτός κατάψυξης και στη συνέχεια τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και πολύ λίγο νερό. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν θέλετε προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη.

- Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα μπρικάκι και αφού φουσκώσει την ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει ανακατεύοντας με κουτάλι.

- Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον πολτό των βατόμουρων και τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. 

- Με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά το εσωτερικό της φόρμας με λίγο σπορέλαιο και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει το γλυκό.

- Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα και είστε έτοιμοι. Αν θέλετε διακοσμείτε με λίγη μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα.

Σημείωση: Αντί για κόκκινα βατόμουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρα βατόμουρα και φυσικά, φράουλες.

Πηγή: Sweetly.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα