Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια



Είναι σύνηθες οι σχέσεις να επινοούνται επειδή οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το να είμαστε ελεύθεροι σημαίνει ότι κάτι λείπει από τη ζωή μας. Ψάχνουμε με εμμονή αυτό που θεωρούμε κομμάτι του εαυτού μας που λείπει. Αυτή η αναζήτηση επηρεάζει τις έννοιες μας για την αγάπη να οικοδομηθούν πάνω στα θεμέλια του φόβου. Η έλλειψη αυτοεκτίμησης εμποδίζει τη φυσική οργανική ροή της σχέσης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τέχνη της κηπουρικής ως πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε όταν πρόκειται για την καλλιέργεια σχέσεων. Όταν φυτεύετε έναν σπόρο χρειάζεται χρόνο και ήπια φροντίδα για να βοηθήσετε στη διαδικασία της άνθησης.

Τα φυτά με βάση τις ρίζες, όπως τα παντζάρια και τα καρότα, θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να βλαστήσουν σε σύγκριση με τα αναπτυσσόμενα βότανα. Το φυσικό ξεδίπλωμα της ίδιας της διαδικασίας καθορίζει τις διαφορές. Οτιδήποτε επινοηθεί δεν θα επιβιώσει για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Θα ήταν σοφό να δούμε κάθε πιθανή σχέση ως σπόρο που πρέπει να καλλιεργηθεί. Ορισμένες συνδέσεις μπορεί να ανθίσουν τόσο γρήγορα όσο ένα βότανο, ενώ άλλες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ριζώσουν όπως ένα παντζάρι ή ένα καρότο. Το κλειδί είναι η συσχέτιση χωρίς προκαθορισμένες έννοιες ενός κατάλληλου χρονικού πλαισίου για την ανάπτυξη. Η καρδιά αναγνωρίζει επίπεδα μαγνητισμού, όχι έννοιες του χρόνου.

Η υιοθέτηση αυτής της ιδέας επιτρέπει στην ενέργεια να ρέει πιο αποτελεσματικά. Δημιουργεί ένα μονοπάτι ελάχιστης αντίστασης για την απαραίτητη ανάπτυξη. Μην ασκείτε τόση πίεση στον εαυτό σας ή στον πιθανό σύντροφό σας. Χαλαρώστε και διασκεδάστε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν δεν βρείτε έναν νέο σύντροφο, θα μπορούσατε ενδεχομένως να αποκτήσετε έναν νέο φίλο. Αφήστε κάθε εμπειρία να ξεδιπλωθεί φυσικά και να αποκαλύψει τον μοναδικό της θησαυρό. Οι συντροφικές σχέσεις που αναπτύσσονται οργανικά δημιουργούν βαθύτερους δεσμούς μέσω αυθεντικών φιλιών.

Μια γνήσια ανησυχία του ενός για τον άλλον οδηγεί σε μια ζώνη άνεσης που καταλήγει να είναι ο καταλύτης για την ευτυχία. Το επίπεδο ασφάλειας που μοιράζονται οι σύντροφοι καθορίζει το βάθος της ευπάθειας. Όσο πιο ανοιχτός είστε τόσο περισσότερη ευχαρίστηση θα βιώσετε κατά τη διάρκεια της οικειότητας. Μπορείτε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσης της χρήσης των σχέσεων ως δεκανίκι και να αγκαλιάσετε την αγάπη, όπως κι αν επιλέξει να παρουσιαστεί. Μερικές φορές διώχνουμε την αγάπη που «χρειαζόμαστε» επειδή δεν ταιριάζει με την αγάπη που «θέλαμε». Αυτές οι προσδοκίες μας εμποδίζουν από εμπειρίες που θα μπορούσαν να μας ανοίξουν μια βαθύτερη, πιο επεκτατική αγάπη.

Εδώ είναι τα 3 μυστικά για μια οργανική σχέση:

Συνδεθείτε με άλλους απλώς για να σχετιστείτε

Πετάξτε τη λίστα ελέγχου σας από το παράθυρο και προσπαθήστε να αποδεχτείτε τον πιθανό σύντροφό σας χωρίς κρίση. Αυτό θα του επιτρέψει να αισθάνεται πιο άνετα με την έκθεση βαθύτερων πτυχών του εαυτού του. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε περισσότερα κάτω από την κοινωνική μάσκα για μια πιο ξεκάθαρη προβολή συμβατότητας.

Μην παρασύρεστε πολύ από τη φυσική έλξη

Η μεγάλη οικειότητα είναι σημαντική σε μια σχέση, αλλά πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή βάση που βασίζεται σε σεβασμό, ακεραιότητα και εμπιστοσύνη. Το πλαίσιο του φυσικού δεσμού φυσικά θα διαμορφωθεί και θα είναι πιο σταθερό σε αυτή την περίπτωση.

Απελευθερώστε την πίεση ότι χρειάζεστε κάτι για να νιώσετε πλήρεις

Χαλαρώστε και χρησιμοποιήστε τις κοινωνικές σας αλληλεπιδράσεις ως ευκαιρίες για επέκταση μέσω νέων εμπειριών. Εάν αναπτυχθεί ένας ισχυρός δεσμός, αυτό θα είναι ένα συναρπαστικό μπόνους για εξερεύνηση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά