Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Κορίτσια προσοχή: ΑΥΤΗ είναι η ορμόνη που "καταπολεμά" την απιστία

Κι όμως υπάρχει...



Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα οι άνδρες έχουν την τάση να παραμένουν μονογαμικοί και να βλέπουν τη σύντροφό τους ως πιο ελκυστική όταν απελευθερώνεται στον οργανισμό τους η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», γνωστή και ως οξυτοκίνη.

Σύμφωνα, λοιπόν με τους επιστήμονες, τα ζευγάρια που βρίσκονται σε πολυετή σχέση και επιθυμούν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους δε χρειάζεται να αναζητήσουν τίποτα περισσότερο από αυτήν την ορμόνη.

Η οξυτοκίνη ενεργοποιεί το κέντρο της ανταμοιβής στον εγκέφαλο και κάνει τους άνδρες να μένουν πιστοί στη σύντροφό τους. Παράγεται κατά τη σωματική επαφή, είτε πρόκειται για ένα χάδι, ένα φιλί ή μια αγκαλιά.

Η πανίσχυρη αυτή ορμόνη δρα σαν νευροδιαβιβαστής και ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς. Στα ζευγάρια, ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός κατά τη σεξουαλική επαφή. Μεταβάλλει τα εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με την επεξεργασία συναισθηματικών ερεθισμάτων και αυξάνει την ερωτική έλξη. 

Ερευνητές  από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία μελέτησαν την επίδραση της οξυτοκίνης στη σεξουαλική έλξη και κατ’ επέκταση την πιθανότητα ερωτικού παραστρατήματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επίδραση της ορμόνης είναι εξαιρετικά ισχυρή στους άνδρες και τους κάνει να βλέπουν τη σύντροφό τους πιο ελκυστική.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή