Κορίτσια προσοχή: ΑΥΤΗ είναι η ορμόνη που "καταπολεμά" την απιστία - AllYou.gr

Search

Κορίτσια προσοχή: ΑΥΤΗ είναι η ορμόνη που "καταπολεμά" την απιστία

Κι όμως υπάρχει...

12 Ιουλίου 2015

Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα οι άνδρες έχουν την τάση να παραμένουν μονογαμικοί και να βλέπουν τη σύντροφό τους ως πιο ελκυστική όταν απελευθερώνεται στον οργανισμό τους η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», γνωστή και ως οξυτοκίνη.

Σύμφωνα, λοιπόν με τους επιστήμονες, τα ζευγάρια που βρίσκονται σε πολυετή σχέση και επιθυμούν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους δε χρειάζεται να αναζητήσουν τίποτα περισσότερο από αυτήν την ορμόνη.

Η οξυτοκίνη ενεργοποιεί το κέντρο της ανταμοιβής στον εγκέφαλο και κάνει τους άνδρες να μένουν πιστοί στη σύντροφό τους. Παράγεται κατά τη σωματική επαφή, είτε πρόκειται για ένα χάδι, ένα φιλί ή μια αγκαλιά.

Η πανίσχυρη αυτή ορμόνη δρα σαν νευροδιαβιβαστής και ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς. Στα ζευγάρια, ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός κατά τη σεξουαλική επαφή. Μεταβάλλει τα εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με την επεξεργασία συναισθηματικών ερεθισμάτων και αυξάνει την ερωτική έλξη. 

Ερευνητές  από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία μελέτησαν την επίδραση της οξυτοκίνης στη σεξουαλική έλξη και κατ’ επέκταση την πιθανότητα ερωτικού παραστρατήματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επίδραση της ορμόνης είναι εξαιρετικά ισχυρή στους άνδρες και τους κάνει να βλέπουν τη σύντροφό τους πιο ελκυστική.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!