Skip to main content

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Microblanding: Είναι ο τρόπος να πετύχεις τα φρύδια των ονείρων σου;

Το απόλυτο μυστικό ομορφιάς για τέλεια ανανεωμένη εμφάνιση!



Τα φρύδια είναι από τα πιο βασικά στοιχεία του προσώπου. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το λέμε, ούτε η πρώτη που το ακούς. Τα τελευταία χρόνια οι διεθνείς τάσει ομορφιάς προστάζουν δυνατά γερά και πυκνά φρύδια, με καθαρό σχήμα που πλαισιώνουν υπέροχα το βλέμμα. Ωστόσο, δεν ανήκουμε όλες στην προνομιακή κατηγορία των ανθρώπων με πλούσια καλοσχηματισμένα φρύδια, παρόλο που αυτά αποτελούν τον απόκρυφο πόθο για μια πιο όμορφη εμφάνιση πρωί βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι. Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχει στη ζωή μας το microblading, που προσφέρει στους λιγότερο τυχερούς την ψευδαίσθηση των τολμηρών φρυδιών με φυσική όμως εμφάνιση.

Κι ενώ καθημερινές επιλογές όπως μολύβια φρυδιών, πούδρες και τζελ, είναι λύσεις για να τονώσεις την περιοχή του φρυδιού, το microblading δημιουργεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση που διαρκεί. Επιπλέον όσοι από εμάς προσπαθούμε να πετύχουμε το τέλειο σχήμα συχνά καταφέρνουμε ένα αντίθετο αποκρουστικό αποτέλεσμα που φαίνεται εντελώς fake. Τι είναι όμως αλήθεια το microblanding; 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί είναι η απόλυτη επένδυση ομορφιάς, ένα υπέροχο δώρο που μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου, ένα κάδρο για το υπέροχο πρόσωπό σου! Είναι όμως έτσι τα πράγματα; 

Τι είναι το Microblanding 

Το Microblading είναι μια ημιμόνιμη αισθητική διαδικασία, φαντάσου σαν ημιμόνιμο μακιγιάζ κατα το οποίο χρησιμοποιούνται λεπτές βελόνες που σχεδιάζουν φυσικές τρίχες στην περιοχή των φρυδιών, εισχωρώντας χρωστική στο δέρμα. Το microblading χρησιμοποιείται συχνά για να γεμίσει αραιά ή λεπτά φρύδια και να δημιουργήσει ένα πιο καθορισμένο τέλειο σχήμα προσαρμοσμένο στα δικά σου χαρακτηριστικά, τις ανάγκες αλλά και τις προτιμήσεις σου. Μοιάζει σίγουρα με ένα παραδοσιακό τατουάζ, ωστόσο υπάρχουν και μερικά στοιχεία που το διαφοροποιούν. 

 Η βασική τους διαφορά είναι το βάθος της τοποθέτησης της χρωστικής ουσίας. Το microblading είναι μια επιφανειακή διαδικασία, που συνήθως φτάνει μέχρι τα ανώτερα στρώματα του δέρματος, ενώ τα τατουάζ διεισδύουν βαθύτερα στο  δέρμα. Γι’αυτό άλλωστε και δεν θεωρείται μια μόνιμη διαδικασία ομορφιάς, αλλά μια ημιμόνιμη κατάσταση που θέλει επαναληπτική εφαρμογή περίπου στα 1- 3 χρόνια ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. 

Αν αισθάνεσαι ανασφάλεια με τα φρύδια σου, ή αν αναζητάς μια σούπερ ανανεωμένη εμφάνιση όπου όλοι θα σε ρωτούν τι έχεις κάνει, χωρίς ξεκάθαρα να καταλαβαίνουν τι, τότε ναι είσαι ιδανική υποψήφια για μια microblanding  συνεδρία. Το Microblading είναι μια ευέλικτη λύση που ταιριάζει στα περισσότερα άτομα και μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν αραιά, υπερβολικά βγαλμένα ή ακόμα και ανύπαρκτα φρύδια και επιδιώκουν να βελτιώσουν το σχήμα και την πληρότητά τους.

Ραντεβού για microblanding 

Δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία αν αυτό έχεις στο μυαλό σου. Δεν μοιάζει με το μανικιούρ ή μια συνεδρία αποτρίχωσης. Ο μέσος χρόνος παραμονής στην καρέκλα του ειδικού μπορεί να φτάσει και τις τρεις ώρες. Χρόνος που περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την κουβέντα γύρω από τις ανάγκες σου, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες σου, καθώς και την καθοδήγηση από τον άνθρωπο που θα κάνει την εφαρμογή. Βρες τον κατάλληλο ειδικό για σένα, αφού επαληθεύσεις την καλή ποιότητα των υλικών, τις συνθήκες υγιεινής αλλά και εγγυημένα αποτελέσματα που έχεις διαπιστώσει από πριν πως είναι αληθινά.

Αφού σου εφαρμόσουν μια τοπική κρέμα μουδιάσματος στην περιοχή των φρυδιών, στη συνέχεια, η αισθητικός θα μετρήσει και θα χαρτογραφήσει το ιδανικό σχήμα και τη θέση των φρυδιών σου, διασφαλίζοντας έτσι ότι είναι συμμετρικά και ολοκληρώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Στη συνέχεια, θα επιλέξετε μαζί τη σωστή χρωστική ουσία για να ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου και το δέρμα σου και θα ξεκινήσει να δημιουργεί πινελιές μικροσκίασης που μοιάζουν με τριχούλες. 

Η αίσθηση είναι λιγότερο ενοχλητική από την αφαίρεση τριχών με το τσιμπιδάκι και το χρώμα μπορεί να σου φαίνεται πιο σκούρο στην αρχή. Ωστόσο όσο περνούν οι μέρες θα “κάθεται” και θα γίνεται ολοένα και πιο matchy με τα χρώματά σου. Συνήθως στις 4-6 εβδομάδες χρειάζεται ένα επαναληπτικό ραντεβού για τελειοποίηση του αποτελέσματος.

Όπως κάθε επεμβατική διαδικασία έτσι και το microblading χρειάζεται ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης. Ίσως νιώσεις την περιοχή πρησμένη στην αρχή, μην τρομάξεις, το δέρμα χρειάζεται μια ανάσα να επουλωθεί. Μην το ξύνεις και μην το πιάνεις συνέχεια, καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Εφάρμοσε επακριβώς τις οδηγίες που θα σου δώσουν για τη φροντίδα, μια εβδομάδα μετά ξεκίνα να χρησιμοποιείς αντηλιακό στην περιοχή για να αποφύγεις το ξεθώριασμα κι είσαι έτοιμη να απολαύσεις τη καινούρια σου φρέσκια, ακαταμάχητη εικόνα.   

 

Διαβάστε επίσης

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Under-eye filler: τι θέλουν οι ειδικοί να γνωρίζετε πριν το δοκιμάσετε

Είναι αυτή η θεραπεία πραγματικά για εσάς;

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου