Skip to main content

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Under-eye filler: τι θέλουν οι ειδικοί να γνωρίζετε πριν το δοκιμάσετε

Είναι αυτή η θεραπεία πραγματικά για εσάς;



Όλο και σε αυξανόμενη ζήτηση, οι αναζητήσεις της Google για «Under-eye filler» έχουν αυξηθεί κατά 110% τον περασμένο χρόνο. Στο TikTok, τα σχετικά αποτελέσματα έχουν συγκεντρώσει 18 εκατομμύρια προβολές και συνεχίζουν να αυξάνονται.

Αλλά πριν ενδώσετε, φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας. Όπως συμβαίνει με όλες τις καλλυντικές θεραπείες, δεν είναι χωρίς κίνδυνο και η εύρεση ενός υψηλού επιπέδου, αξιόπιστου ειδικού είναι το κλειδί.

Τι είναι το Under-eye filler;

Το Under-eye filler είναι μια δημοφιλής καλλυντική λύση για την αντιμετώπιση των κουρασμένων ματιών. Είναι μια μη χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει την προσεκτική έγχυση μιας ουσίας που μοιάζει με τζελ σε συγκεκριμένες περιοχές γύρω από τα μάτια, η οποία λειτουργεί για να αντικαταστήσει τον χαμένο όγκο που προκαλείται από τη διαδικασία γήρανσης.

Σε τι μπορεί να βοηθήσει (και όχι) το filler κάτω από τα μάτια;

Τα δερματικά πληρωτικά υαλουρονικού οξέος που εγχέονται στην κοιλότητα των δακρύων μπορούν να βοηθήσουν στην προσθήκη όγκου σε περιοχές όπου ο όγκος έχει χαθεί. Και όπως ήδη έχουμε εμπεδώσει, χάνουμε όγκο καθώς μεγαλώνουμε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κοιλότητα κάτω από τα μάτια που, με τη σειρά του, δημιουργεί σκιές. Χωρίς την κοιλότητα, τα μάτια φαίνονται αμέσως πιο λαμπερά και λιγότερο κουρασμένα, η θεραπεία μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει τα σημάδια γήρανσης, γεμίζοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Έτσι, τα fillers κάτω από τα μάτια είναι μια αποτελεσματική επιλογή για άτομα με δακρύρροια και ρυτίδες κάτω από τα μάτια. Δεν είναι, ωστόσο, χρήσιμα για το πρήξιμο ή για μεγαλύτερες σακούλες κάτω από τα μάτια, και στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό να επιδεινώσουν αυτό το ζήτημα». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ τα πληρωτικά κάτω από τα μάτια μπορούν να βελτιώσουν τη σκιά κάτω από τα μάτια – αυτό δεν συμβαίνει πάντα όταν η σκιά είναι αποτέλεσμα υπερβολικής μελάγχρωσης, δεν θα έχει καμία επίδραση. Αλλά αν η σκιά προκαλείται από χαλαρότητα του δέρματος λόγω γήρανσης ή γενετικής, το πληρωτικό κάτω από τα μάτια θα προσθέσει όγκο, φωτίζοντας την περιοχή χωρίς να προκαλεί πρήξιμο.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για αυτή τη θεραπεία;

Το Tear Trough Filler λειτουργεί καλύτερα σε άτομα που έχουν μαύρους κύκλους που προκαλούνται από απώλεια όγκου ή κάθοδο στο μέσο του προσώπου, ο ιδανικός υποψήφιος θα πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Να έχει κοιλότητα κάτω από τα μάτια, γνωστή ως δάκρυ.

Να έχει καλή ελαστικότητα και ποιότητα δέρματος, ειδικά κάτω από τα μάτια

Δεν είναι επιρρεπής σε πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Να μην έχουν υπερβολική χαλάρωση του δέρματος ή πρησμένες σακούλες ματιών

Να μην έχουν μεγάλη απώλεια όγκου στην περιοχή του μέσου προσώπου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του filler κάτω από τα μάτια και του Botox;

Το μπότοξ είναι μια νευροτοξίνη που βοηθά στην παράλυση των μυών στην περιοχή των ματιών, ιδιαίτερα στο πόδι της χήνας, τις γραμμές έκφρασης και τις οριζόντιες γραμμές του μετώπου. Αυτό βοηθά να απαλύνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών που εμφανίζονται φυσικά με την πάροδο του χρόνου και με επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Το Botox είναι για άτομα που θέλουν συγκεκριμένα να στοχεύσουν τις λεπτές γραμμές. Η προσεκτική τοποθέτηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να ανασηκώσετε διακριτικά το φρύδι, εάν το επιθυμείτε.

Το πληρωτικό κάτω από τα μάτια, από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίζει την περιοχή των δακρύων, αντικαθιστώντας τον χαμένο όγκο για να κάνει την περιοχή να φαίνεται πιο φωτεινή και λιγότερο κουρασμένη. Αυτή είναι μια καλή θεραπεία για άτομα που ανησυχούν για μια πραγματική απώλεια όγκου στην περιοχή και θέλουν να αντιμετωπίσουν τις σκιές που προκαλούνται από την κοιλότητα. Και οι δύο είναι προσωρινές θεραπείες και μπορούν να γίνουν μαζί καθώς δρουν με διαφορετικούς τρόπους και αλληλοσυμπληρώνονται.

Είναι ασφαλή τα fillers κάτω από τα μάτια;

Μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία, αλλά εξακολουθεί να έχει πιθανούς κινδύνους. Πέρα από τον κίνδυνο για μώλωπες, οιδήματος και περιστασιακής μόλυνσης, οι κύριοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την υπερβολική τοποθέτηση πληρωτικών, που προκαλούν αφύσικη εμφάνιση, επιφανειακή έγχυση του πληρωτικού, καθιστώντας το ορατό και αντιαισθητικό. Ή τοποθέτηση ενός πληρωτικού που έλκει το νερό, δίνοντας την όψη του πρηξίματος.

Οι μώλωπες και το πρήξιμο θα πρέπει να υποχωρήσουν μέσα σε μια εβδομάδα. Εάν, ωστόσο, έχει εγχυθεί πάρα πολύ υλικό πλήρωσης ή το πληρωτικό έχει εγχυθεί πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος (που μπορεί να προκαλέσει μπλε απόχρωση στην περιοχή λόγω του τρόπου με τον οποίο διαχέεται το φως) - συνιστάται να διαλυθεί το πληρωτικό χρησιμοποιώντας υαλουρονιδάση, ένα ένζυμο που διασπά το υαλουρονικό οξύ.

Πόσο διαρκεί το filler κάτω από τα μάτια;

Τα αποτελέσματα τείνουν να διαρκούν για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πληρωτικά κάτω από τα μάτια συνήθως εγχέονται βαθύτερα κάτω από το δέρμα σε σύγκριση με τα πληρωτικά σε άλλα μέρη του προσώπου, για παράδειγμα, πληρωτικό για τα μάγουλα ή για πλήρωση χειλιών. Επίσης, τείνουν να μετακινούν λιγότερο την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάτι που μπορεί να συμβάλει σε μακροχρόνια αποτελέσματα.

Είναι επώδυνη η θεραπεία πλήρωσης κάτω από τα μάτια;

Όπως με κάθε άλλη ενέσιμη θεραπεία όπως το Botox ή το Profhilo, υπάρχει κάποιο επίπεδο δυσφορίας. Όμως, το filler κάτω από τα μάτια είναι μια γρήγορη διαδικασία. Πριν από τη θεραπεία, εφαρμόζεται κρέμα μουδιάσματος στην περιοχή, ακολουθούμενη από την εισαγωγή του σωληνίσκου που θα τοποθετήσει το πληρωτικό σε βαθύτερο επίπεδο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κάποια ενόχληση.

Κατά τη χρήση ενός σωληνίσκου, δημιουργούνται ένα έως τρία σημεία εισαγωγής και ο σωληνίσκος εισάγεται. Με μια βελόνα, τα σημεία ένεσης ποικίλλουν. Εάν κάποιο άτομο αισθάνεται ότι χρειάζεται περισσότερα, μπορεί να επιστρέψει μετά από δύο εβδομάδες για επαναξιολόγηση».

Πώς να προετοιμαστείτε για μια διαδικασία πλήρωσης κάτω από τα μάτια

Η προετοιμασία ξεκινά περίπου μια εβδομάδα πριν από τη διαδικασία. Συνιστάται να αποφεύγετε την ασπιρίνη και την ιβουπροφαίνη τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από τη θεραπεία, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνιση μώλωπα. Είναι επίσης σημαντικό να απέχετε από το αλκοόλ και τα ιχθυέλαια 24 ώρες πριν από τη θεραπεία σας, καθώς και αυτά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μώλωπα. Και αν είστε έγκυος, θα πρέπει να αποφύγετε να πάρετε τόσο Botox όσο και πληρωτικό κάτω από τα μάτια.

Θα υπάρξει διαφορά αμέσως;

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Αλλά μόνο μετά από 10 ημέρες μπορεί να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει χρόνος διακοπής λειτουργίας και υπάρχει πολύ μικρό πρήξιμο ή μώλωπες. Εάν, ωστόσο, έχετε μώλωπες και παρατηρήσετε ότι εξαπλώνεται ή νιώθετε έντονο πόνο κάτω από τα μάτια, συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό που έκανε τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Microblanding: Είναι ο τρόπος να πετύχεις τα φρύδια των ονείρων σου;

Το απόλυτο μυστικό ομορφιάς για τέλεια ανανεωμένη εμφάνιση!

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού