Skip to main content

BEAUTY NEWS

Για να μην κάνεις λάθη στο ντους

Όλα όσα πρέπει να προσέχεις από εδώ και πέρα


Κέλλυ Νόβακ

Το κάνουμε το πρωί, για να… ανοίξει το μάτι. Ή το βράδυ για να χαλαρώσουμε και να πέσουμε στο κρεβάτι μοσχοβολιστές! Το να κάνουμε λοιπόν, ένα ντους κατά την διάρκεια της ημέρας ή… της νύχτας είναι μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

Και ενώ μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ένα ντους δεν βλάπτει κανένα, υπάρχουν μερικές συνήθειες που κάνουμε κατά την διάρκεια αυτού οι οποίες μπορεί να συμβάλλουν στα θέματα της ομορφιάς.

Τι λάθη μπορεί να κάνουμε λοιπόν, κατά την διάρκεια του ντους, τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε; Διάβασε παρακάτω!

Το νερό είναι πολύ ζεστό

Λατρεύω τα ζεστά ντους, ειδικά τον χειμώνα, αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι το καυτό νερό αφαιρεί όλα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα μας, τότε το γύρισα στο… χλιαρό! Οι υψηλές θερμοκρασίες λοιπόν, αφαιρούν όση ενυδάτωση παράγει το δέρμα μας, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται πιο εύκολα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το δέρμα αλλά και για τα μαλλιά!

Δεν αντικαθιστάς το σφουγγάρι σου συχνά

Οι πετσέτες και τα σφουγγάρια έχουν την τάση να συλλέγουν βακτήρια και μούχλα σε σημεία που δεν είναι ορατά στο μάτι. Αυτό μπορεί να προκαλεί ενοχλήσεις στο δέρμα. Έχε στο νου σου λοιπόν, να αντικαθιστάς το σφουγγάρι σου 1 φορά τον μήνα και να αλλάζεις πετσέτες συνέχεια.

Ξυρίζεσαι στην αρχή

Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν μπεις στο ντους είναι να πιάσεις το ξυράφι, τότε πρέπει να ξανασκεφτείς την ρουτίνα σου! Με σκοπό να ξυριστείς πιο αποτελεσματικά είναι προτιμότερο να ρίξεις νερό για περίπου 5 λεπτά στα πόδια με σκοπό να «ανοίξουν» οι πόροι του δέρματος. Έτσι, η τρίχα θα μαλακώσει και αφού ξυρίσεις τα πόδια σου το δέρμα θα είναι πιο λείο και απαλό!

Χρησιμοποιείς σαπούνι

Με τι άλλο μπορεί κανείς να πλυθεί; Φυσικά, σε όλες μας έρχεται πρώτο το σαπούνι! Παρόλα αυτά, το σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει όλα τα φυσικά έλαια του δέρματος (όπως το καυτό νερό) και ως αποτέλεσμα να το αισθάνεσαι ξηρό, να «τραβάει» ή να νιώθεις φαγούρα. Προτίμησε λοιπόν, ένα κρεμώδες αφρόλουτρο για να πλυθείς το οποίο θα αφήσει το δέρμα ενυδατωμένο.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.