Skip to main content

BEAUTY TIPS

Concealer: 4 tips για να το εφαρμόσεις ΣΩΣΤΑ

Θα σε σώσουν!


Κέλλυ Νόβακ

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο πρόσωπό σου, είναι τα μάτια. Αυτό είναι το σημείο που μπορεί να αποκαλύψει την ηλικία σου ή το πόσο… πάρταρες το προηγούμενο βράδυ! Και είμαι σίγουρη ότι κάτι τέτοιες στιγμές το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να καλύψεις αυτές τις ατέλειες χρησιμοποιώντας concealer.

Αυτό το μαγικό και τρομερά χρήσιμο προϊόν μακιγιάζ που μας έχει σώσει όλες, άπειρες φορές! Αλλά όσο σε έχει σώσει, άλλο τόσο μπορεί και να σε «καταστρέψει», όταν δεν το εφαρμόζεις σωστά. Μάλιστα, είναι κάποια κοινά λάθη που όλες οι γυναίκες κάνουμε στην εφαρμογή του. 

Με τα παρακάτω tips θα ξέρεις από εδώ και πέρα πώς να το φοράς!

#1. Προτίμησε ένα κρεμώδες concealer: Λόγω της υφής του, η εφαρμογή είναι πιο εύκολη. Επίσης, δεν δημιουργούνται τυχόν «ρωγμές» κάτω από τα μάτια, σε αντίθεση με τα στέρεα concealer.

#2. Τοποθέτησέ το στα σωστά σημεία: Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, εφάρμοσε το concealer μόνο πάνω σε αυτούς. Γιατί το σύνηθες λάθος που κάνουμε όλες, είναι να το φοράμε σε όλο το μάτι. Ξεκίνα λοιπόν από την εσωτερική γωνία των κύκλων και με ένα πινέλο ή το δάχτυλό σου άπλωσε ΜΟΝΟ πάνω στους κύκλους. Απέφυγε μετά την πούδρα στο σημείο αυτό, για να μην δείχνει «βαρύ» το μακιγιάζ σου.

#3. Βρες την σωστή απόχρωση: Πάντα μα πάντα, προτίμησε ένα concealer που έχει κίτρινη βάση, καθώς μόνο αυτή η απόχρωση μπορεί να καλύψει το μοβ χρώμα που έχουν συνήθως οι κύκλοι. Επίσης, επίλεξε μια απόχρωση πιο ανοιχτή από το δέρμα σου, για να φωτίσει καλύτερα την περιοχή των ματιών.

#4. Απόφυγε το πρήξιμο: Εάν βιάζεσαι να φύγεις για την δουλειά το πρωί, τότε ένα γρήγορος τρόπος να απαλλαγείς από το πρήξιμο, είναι να τοποθετήσεις ένα παγωμένο κουτάλι κάτω από τα μάτια. Με τον τρόπο αυτό, το concealer θα «κάτσει» πολύ καλύτερα στο μάτι, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department