Skip to main content

BEAUTY TIPS

4 (πανεύκολα) τρικ για να στεγνώσεις πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

Δεν θα χάνεις πια άσκοπα τον χρόνο σου, περιμένοντας τα μαλλιά σου να στεγνώσουν!


Κέλλυ Νόβακ

Πρόσφατα μια φίλη μου, μου έλεγε ότι δεν λούζει τα μαλλιά της όσο συχνά θα ήθελε, γιατί της παίρνει πάρα πολύ χρόνο μέχρι να στεγνώσουν. Σαν άνθρωπος που έχει λεπτή τρίχα, δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε δεν είχα σκεφτεί πόσο μπορεί να απασχολεί άλλες γυναίκες. Ρωτώντας όμως περισσότερο κόσμο, συνειδητοποίησα ότι αυτό το πρόβλημα είναι σύνηθες για αρκετές γυναίκες. Αν είσαι και εσύ μια από αυτές, σήμερα είναι η τυχερή σου μέρα, γιατί μετά από έρευνα ανακάλυψα τα 4 πιο εύκολα τρικ τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις και που σίγουρα θα μειώσουν αρκετά τον χρόνο που χρειάζονται τα μαλλιά σου για να στεγνώσουν. Την φίλη μου πάντως την βοήθησαν σίγουρα…

#1. Χτένισε τα μαλλιά σου (με χτένα όχι βούρτσα) ενώ εφαρμόζεις το conditioner

Χτενίζοντας ενώ εφαρμόζεις ένα leave-in conditioner και δεν σπάει η τρίχα και αφαιρείται το παραπανίσιο νερό από την τρίχα.

#2. Άσε κάτω την πετσέτα

Με την πετσέτα δεν στεγνώνουν πιο εύκολα τα μαλλιά αλλά αντιθέτως τα κρατούν πιο υγρά καθώς συσσωρεύεται η υγρασία μέσα σε αυτά, διατηρώντας τα νωπά όση ώρα την έχεις στα μαλλιά σου.

#3. Ασχολήσου με άλλα πράγματα

Ετοιμάζεσαι να φύγεις, τότε κάνε πρώτα το μακιγιάζ σου και μετά στέγνωσε τα μαλλιά σου. Έχεις σκοπό να μείνεις σπίτι; Κάνε μερικές δουλειές πρώτα, σέρφαρε στο internet ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς, έτσι ώστε να στεγνώσουν για μερικά λεπτά τα μαλλιά σου φυσικά.

#4. Χαμήλωσε την θερμοκρασία

Αν χρησιμοποιείς σεσουάρ για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, τότε φρόντισε να κατεβάσεις την θερμοκρασία. Ο πολύ καυτός αέρας όχι μόνο καταστρέφει την τρίχα, αλλά φριζάρει και ηλεκτρίζει συχνά τα μαλλιά. Πάντα –μα πάντα- εφάρμοσε μια κρέμα που προστατεύει τα μαλλιά από την θερμότητα πριν χρησιμοποιήσεις το σεσουάρ ή σίδερο μαλλιών. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department