Skip to main content

BEAUTY TIPS

Άψογο μακιγιάζ όλη μέρα; Κι όμως γίνεται!

5 tips που θα σου εγγυηθούν ένα σταθερό μακιγιάζ όλη μέρα!


Κέλλυ Νόβακ

Πάσχισες τόσο πολύ για να δημιουργήσεις το τέλειο μακιγιάζ, και λίγο που ιδρώσεις, λίγο που σε... έπιασε η υγρασία και αμέσως από εκεί που είχες ένα look ιδανικό για επαγγελματική φωτογράφηση, τώρα έχεις ξεμείνει με ένα λιπαρό... χάλι!

Είναι πολύ κρίμα όταν συμβαίνει αυτό. Δεν χρειάζεται όμως να συμβαίνει. Είναι απλά τα πράγματα, τελικά, αρκεί να κάνεις τα σωστά βήματα!

Μπορείς να αποκτήσεις ένα “picture perfect” μακιγιάζ και αυτό θα το κάνεις μόνο με την βοήθεια των παρακάτω tips! Οι συμβουλές αυτές θα σου εγγυηθούν μία άψογη και ματ εμφάνιση, no matter what!

#1. Ξεκίνα με ένα καθαρό καμβά

Το νερό με το λάδι δεν αναμειγνύονται καλά μαζί, οπότε γιατί να «αναμειχθούν» καλά στο πρόσωπό σου; Είναι σημαντικό λοιπόν, να καθαρίζεις το πρόσωπό σου πριν βαφτείς, με νερό ή καθαριστικό και να αφαιρέσεις τα έλαια της επιδερμίδας. Έτσι, θα «κάτσει» καλύτερα το μακιγιάζ σου. Επίσης, είναι απαραίτητο να ενυδατώσεις σωστά την επιδερμίδα σου πριν βαφτείς!

#2. Primer και όλα καλά!

Το primer ίσως να είναι και η καλύτερη εφεύρεση για το μακιγιάζ, μιας και είναι ο καλύτερός του φίλος! Είναι ο λόγος που το μακιγιάζ σου θα μείνει σταθερό για ώρες, που δεν θα έχεις ατέλειες στο μακιγιάζ, που δεν θα φαίνονται οι πόροι και που θα έχεις ματ όψη. Χρειάζεται να πω περισσότερα;

#3. Βρες τα σωστά προϊόντα

Μιας και θα λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι και δεν θέλεις να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στο μπάνιο να δεις αν το κραγιόν σου είναι ακόμα «εκεί» ή ότι δεν έτρεξε η μάσκαρα, τότε πρέπει να κάνεις και τις σωστές επενδύσεις. Χρησιμοποίησε προϊόντα μακιγιάζ τα οποία έχουν μεγάλο χρόνο ζωής –γνωστά και ως long lasting ή waterproof-, ή που δεν είναι oil based (βασικό να μην το έχει αυτό το foundation σου), διατηρώντας μια ματ επιδερμίδα και σταθερό μακιγιάζ όλη την μέρα.

#4. Κλείδωσέ το

Για να είσαι σίγουρη ότι το μακιγιάζ σου θα παραμείνει σταθερό όλη μέρα, αφού ολοκληρώσεις το look σου, σταθεροποίησέ το με μια διάφανη πούδρα, που θα αφαιρέσει τυχόν γυαλάδες. Τέλος, «κλείδωσέ» το με ένα makeup setting spray το οποίο θα κρατήσει τα πάντα στην θέση τους!

#5. Hands-free

Καθόλη την διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικό να μην πειράζεις το πρόσωπό σου! Μην πιάνεις λοιπόν, με τα χέρια σου το πρόσωπό σου, καθώς έτσι θα μεταφέρεις τυχόν έλαια στο δέρμα σου (μην πω για τα μικρόβια), με αποτέλεσμα να χαλάσει το μακιγιάζ σου!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department