Skip to main content

BEAUTY TIPS

Μήπως λούζεσαι λάθος;

Ναι, παίζει πολύ αυτή η πιθανότητα…


Κέλλυ Νόβακ

Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνουμε κατά την διάρκεια του ντους. Μπορεί να ξυριζόμαστε λάθος, να μην έχουμε την σωστή θερμοκρασία νερού και πολλά άλλα. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και ο τρόπος που λουζόμαστε.

Αν είσαι τελείως μπερδεμένη με τον τρόπο που πρέπει να λούζεσαι, τότε να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη. Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας ότι πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα και απλά τρίβοντας καλά τα μαλλιά μας, όταν βάλουμε σαμπουάν.

ΟΚ, αυτός είναι ένας τρόπος που σίγουρα μπορείς να ακολουθείς αν θες, αλλά αν θέλεις απαλά και υγιή μαλλιά τότε ίσως καλύτερα ν’ αλλάξεις συνήθειες.

Σύμφωνα, με επαγγελματίες hairstylists υπάρχουν οι σωστές τεχνικές που άπαξ και ακολουθήσουμε θα μας προσφέρουν πιο υγιή μαλλιά τα οποία δεν ταλαιπωρούνται (γιατί ναι, ταλαιπωρούνται και κατά την διάρκεια του λουσίματος).

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, από εδώ και πέρα;

#1. Ξεκίνα ρίχνοντας νερό στα μαλλιά σου

Έτσι, θα ξεπλύνεις τυχόν προϊόντα μαλλιών που έχεις βάλεις στα μαλλιά σου.

#2. Αν έχεις μακριά μαλλιά, εφάρμοσε πρώτα το conditioner

Έτσι θα προστατέψεις τις άκρες από το να στεγνώσουν και να ταλαιπωρηθούν κατά την διάρκεια του ντους. Έπειτα, συνέχισε με το σαμπουάν. Αν πάλι έχεις κοντά μαλλιά, λούσε πρώτα τα μαλλιά σου με σαμπουάν και μετά εφάρμοσε το conditioner.

#3. Ώρα για… τρίψιμο

Αφού βάλεις σαμπουάν, μπορείς να αρχίσεις να καθαρίζεις τα μαλλιά σου. Επικεντρώσου μόνο στο κρανίο, αποφεύγοντας να ταλαιπωρήσεις την υπόλοιπη τρίχα. Ξεκίνα πιο έντονα τρίβοντας τη ριζα και έπειτα, με απαλές κινήσεις συνέχισε στις άκρες.

#4. Μία φορά φτάνει

Δεν χρειάζεται να πλύνεις τα μαλλιά σου δύο φορές. Έτσι, απλά αφαιρείς όλα τα έλαια που παράγει η τρίχα, από φυσικού της, με αποτέλεσμα να χάνουν την λάμψη τους.

#5. Ξέπλυνε με κρύο νερό

Αφού λούσεις τα μαλλιά σου, ξέπλυνέ τα με κρύο νερό. Έτσι, τα μαλλιά σου θα παραμείνουν πιο λαμπερά.

Photo: Instagram @songofstyle

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department